Data
17 de February de 2018

L’estació d’Estels del TRAM d’Alacant acull l’exposició fotogràfica “100 elements del Patrimoni Industrial”

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) exposa en el vestíbul de l’estació d’Estels del TRAM’ d’Alacant la mostra fotogràfica “100 elements del Patrimoni Industrial d’Espanya”. La col·lecció arriba a Alacant després d’exposar-se en València, des del 18 d’octubre al 12 de novembre, en el vestíbul de l’Estació del Nord.
 
Es tracta d’una exposició itinerant organitzada pel Comité Internacional de Patrimoni Industrial (TICCIH-España) que arreplega les fites més significatives d’este sector, seleccionats per les seues respectives comunitats autònomes.
 
En la mostra destaquen els monuments relacionats amb els servicis urbans, transport i l’obra pública, entre les que es troba el viaducte ferroviari de Santa Anna (Quissi) pertanyent a la Línia 9 del TRAM´d’Alacant que unix la Benidorm i Dénia. La ciutat d’Alacant està present amb la Refineria La Brtánica.
 
En conjunt, per part de la Comunitat Valenciana es presenten fins a huit elements que plasmen l’evolució de la seua industrialització: El Molinar d’Alcoi; Fàbrica Giner de Morella; Refineria La Britànica d’Alacant; Estació del Nord de València. Mercat Central d’Abastiments de València. Viaducte de Santa Anna (Quissi) de la Línia 9 del TRAM´d’Alacant a Benissa; Forn Hoffman en el Rajolar de Bauset de Paiporta; i l’Alt Forn  nº2 de Sagunt.
 
El patrimoni industrial és el conjunt d’elements generats per les activitats econòmiques de la societat capitalista, vinculat a un determinat procés de producció caracteritzat per la mecanització. Està compost per les restes de la cultura industrial que posseïxen un valor històric, tecnològic, social, arquitectònic o científic.
 
Eºstes restes són: els edificis i la maquinària, els tallers, els molins i les fàbriques, les mines i els llocs per a processar i refinar, els magatzems i els depòsits, els llocs on es genera, es transmet i s’usa energia, els mitjans de transport i tota la seua infraestructura, així com els llocs on s’exercixen les activitats socials relacionades amb la indústria. A tots ells, es deu el llegat immaterial de la indústria que es concreta en la memòria dels protagonistes que van treballar i van viure en els llocs.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...