Data
03 de April de 2015

L’exposició “El Centenari del Trenet de la Marina a La Vila Joiosa” romandrà oberta al públic fins al 6 de gener

L’exposició “El centenari del Trenet a La Vila Joiosa”, que acull la Casa de la Barberà en La Vila Joiosa romandrà oberta al públic fins al pròxim 6 de gener. La mostra organitzada per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) recopila documents, fotografies i objectes relacionats amb l’arribada del ferrocarril a aquesta població.

Les activitats programades per FGV amb motiu del centenari de la posada en marxa de la línia ferroviària que unix Alacant i Dénia, es van iniciar al novembre a Altea i ara continuen en La Vila Joiosa, per a seguir en els pròxims mesos desenrotllant-se en altres municipis pels quals passa el ferrocarril. En concret, la pròxima exposició serà a Calp a partir de gener.

En el museu s’oferixen fotografies, vestimentes i objectes, aportats per l’Ajuntament, particulars i material exposat en la mostra recentment conclosa a Altea, oferint una mirada retrospectiva d’açò cent de tren en La Vila Joiosa. A més de l’exposició, s’han celebrat distintes conferències sobre la història i característiques d’aquesta línia.

Aquesta línia de ferrocarril es va inaugurar entre Alacant i Altea el 28 d’octubre de 1914, i entre Altea i Dénia l’11 de juliol de 1915, per la qual cosa des de FGV hem partit d’aquestes dates per a organitzar, en col•laboració amb els ajuntaments pels quals circula la línia una sèrie d’activitats commemoratives, amb l’objectiu de posar en valor la història d’aquest mitjà de transport que des de 1986 gestiona FGV.

En l’actualitat, aquesta línia forma part del TRAM d’Alacant, en concret la connexió amb La Vila Joiosa pertany a la Línia 1 (Estels-Benidorm).

El més destacat de la línia és el seu accidentat terreny en el tram Altea-Dénia, amb forts pendents. A principis del segle XX es van construir 2,5 quilòmetres de túnels, 7 viaductes, 17 ponts metàl•lics de més de 8 metres, 38 passos inferiors o superiors, 25 per cent amb un del traçat en corbes de ràdio inferior a 500 metres, 35 quilòmetres del traçat en terraplé i 40 quilòmetres en trinxeres, de via única en la seua totalitat.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...