Data
27 de January de 2010

L’operadora ACI de Boston visita el TRAM d’Alacant interessada per les unitats de la Línia Alacant-Dénia

 

 

Visita delegació Boston al TRAM d'AlacantFerrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) – TRAM Metropolità d’Alacant va rebre el dijous 22 d’octubre, la visita d’una delegació de Boston (EE. UU.) interessada pel servici que presten les unitats de tren-TRAM en la Línia Alacant-Dénia.

 

Concretament, el grup estava encapçalament pel director d’Operacions i Manteniment de l’empresa nord-americana Alterna’t Concepts, Inc (ACI), Joseph Vaig ferrartu. Esta operadora explota i manté diferents estructures de transport, tant urbans com suburbans, així com trens lleugers, ferri, autobusos i taxis a Boston i Puerto Rico.

 

Darrere de realitzar un recorregut pels tallers que el TRAM disposa en el municipi alacantí d’El Campello, la delegació es va traslladar fins a l’estació de Mercat a Alacant fent ús d’un dels tren-TRAM de la Línia 1. Durant el trajecte, el responsable d’ACI va destacar la qualitat del servici i la modernitat de les instal·lacions del TRAM, molt especialment la capacitat d’estes unitats, primers vehicles d’estes característiques que circulen per Espanya i que ja han situat a la ciutat d’Alacant en un referent en matèria de transport públic tramviari i ferroviari

 

Joseph Vaig ferrartu va destacar els avantatges del tren-TRAM, tant la seua capacitat per a circular per plataforma tramviària com a ferroviària, així com  la seua versatilitat, comoditat, rapidesa i eficiència. “Havíem sentit parlar sobre este tipus de vehicles a Alacant, però comprovar els seus avantatges in situ, la seua capacitat d’integració en l’entramat urbà i el seu respecte pel medi ambient, ens ha produït una bona impressió”.

 

L’operadora nord-americana ACI realitza diferents funcions en la gestió de diversos tipus de transport, entre les que es troben operacions de manteniment i neteja, enginyeria, control de qualitat, selecció i formació de personal, atenció al client, gestió de taquilles i concessions comercials.

 

Actualment, gestiona el transport urbà, suburbà i de ferri de Boston, amb una flota de més de 200 autobusos, 80 locomotores, 377 vagons i 1.025 quilòmetres de vies. També està present en la gestió del tren lleuger de Phoenix i en l’explotació del Tren Urbà de Sant Joan de Puerto Rico, que posseïx una àrea metropolitana de més d’1,4 milions d’habitants, amb un alt grau d’inserció i satisfacció d’este servici dins de la societat puertoriqueña.

 

Esta és l’onzena visita que el TRAM d’Alacant rep d’una delegació de fora de la Comunitat Valenciana interessada en les instal·lacions de la província i funcionament de les unitats.

 

 

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...