Data
19 de February de 2015

Los treballadors i viatgers de FGV aporten 4,2 tones de plàstic en el projecte “Taps per a una nova vida”

El director-gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Pablo Cotino, i el president de la Fundació SEUR, Ramón maig, han realitzat un balanç del projecte “Taps per a una nova vida” de la Fundació Seur en el que participa l’empresa pública des del passat mes de febrer. D’esta manera, han pogut constatar l’arreplega de 4,20 tones d’aquest material plàstic en les instal•lacions de Metrovalencia i TRAM d’Alacant, equivalents a 2.100.000 unitats de taps.

Amb una valoració positiva, maig ha informat Cotino que, en aquest període de temps, la dita campanya ha aconseguit atendre les necessitats mèdiques de 21 xiquets, gràcies, entre altres aportacions, a les efectuades per usuaris i treballadors de FGV.

L’empresa pública i la Fundació Seur van subscriure al febrer d’enguany un acord de col•laboració pel qual en dependències de l’empresa de transport i distintes estacions de Metrovalencia i TRAM Metropolità d’Alacant s’han instal•lat contenidors per a l’arreplega de taps de plàstic, la posterior venda del qual servix per a obtindre fons i proporcionar a xiquets sense recursos el tractament mèdic necessari o aparells ortopèdics.

La Fundació Seur, dins del projecte “Taps per a una nova vida”, arreplega i transporta gratuïtament els taps de plàstic a una planta de reciclatge i contracta amb ella un preu per tona que la dita fàbrica abona directament a les famílies assignades darrere de seleccionar, mitjançant un comité, els casos que seran atesos. D’aquesta manera, es facilita per part de les dues entitats una arreplega de taps a nivell col•lectiu, multiplicant els resultats que es pogueren obtindre en una arreplega a nivell individual.

FGV ha instal•lat els contenidors de cartó en les seues instal•lacions i en distints punts de les seues xarxes de València i Alacant, en especial en les estacions de major tràfic. En concret, es troben a Xàtiva, Colón, Túria, Benimaclet i dos en València Sud en el cas de Metrovalencia i Estels, Mercat, Marq, Benidorm, Dénia, El El Campello, les oficines de la Marina i els tallers del Campello.

Línia 0

La cessió per part de Metrovalencia i TRAM Metropolità d’Alacant de les instal•lacions per a aquesta campanya s’emmarca dins dels objectius de la iniciativa solidària “Línia 0” de FGV, la finalitat de la qual és fomentar la sensibilització i conscienciació social entre els usuaris del suburbà.

“Línia 0? És una iniciativa que, com si el trajecte d’una línia de metro o tramvia es tractara, part del compromís de l’empresa amb la societat en què s’inserix i es dirigix al conjunt de la ciutadania, propiciant un fòrum solidari capaç de desenrotllar activitats de sensibilització entre els usuaris, col•laborant amb organitzacions i entitats sense ànim de lucre que formen part de l’entramat social i posant de manifest la voluntat de FGV d’implicar-se en la recerca de solucions als problemes que afecten la societat actual.

La Fundació SEUR

Fundació SEUR va nàixer en 2004 per a aglutinar totes les accions referents a millorar les condicions de les societats on està present SEUR. Des de llavors, ha aconseguit posicionar-se com un referent en logística solidària gràcies a la seua col•laboració en la solució de problemes socials mitjançant la professionalitat i la solidaritat de l’equip SEUR, fomentant un compromís d’ajuda als més necessitats i, en concret, a favor de la infància.

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...