Data
24 de August de 2011

L’ús de targetes sense contacte en el TRAM d’Alacant supera als bitllets de paper per la seva comoditat i preu

Els usuaris del TRAM Metropolità d’Alacant utilitzen cada vegada més les targetes sense contacte de transport per a moure’s per la xarxa. El 63,5 per cent dels clients prefereixen viatjar amb una targeta a treure un bitllet en paper perquè resulta més còmode i més competitiu econòmicament.

 
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va implantar en 2007 un sistema de peatge basat en tecnologia contact-less que, a poc a poc, ha guanyat terreny als tradicionals bitllets de paper. El passat any, dels 5.225.239 usuaris del TRAM, 3.319.777 van anar de viatgers amb targeta sense contacte i 1.905.462 van comprar un bitllet en paper en les màquines automàtiques, les taquilles o als interventors.
 
Durant 2008, primer any complet en el qual es van poder usar les targetes, 2.394.441 viatgers es van servir d’elles. En 2009, la xifra va anar de 2.913.015, mentre que en 2010 es va incrementar aquesta xifra fins als citats 3.319.777 clients. En aquests tres anys els portadors de bitllets de paper també han augmentat, encara que en menor percentatge.
 
FGV disposa de màquines expenedores en tramvies i trens-TRAM que circulen en la zona TAM i en les línies que van fins a Benidorm, que permeten comprar un bitllet de paper o carregar una targeta sense contacte a bord de les unitats i amb pagament en metàl·lic o a crèdit.
 
Targetes multiviaje o personals
 
En la xarxa TRAM d’Alacant poden utilitzar-se diferents targetes com la Móbilis que permet a l’usuari recarregues de 10 viatges (7,25 euros) o de 30 viatges (21,75 euros) per a qualsevol recorregut dintre de la zona TAM, així com realitzar un trasbordo a una línia d’autobús urbà, sempre que es respecti el marge horari estipulat (60 minuts des de la primera cancel·lació).
 
A més, hi ha altres targetes Móbilis para col·lectius específics, com el Bo Or -vàlids per als jubilats o pensionistes-, el Bo Escolar i el Bono Jove que permeten la mobilitat en la zona A amb preus més competitius. Així mateix, per a la resta de zones de la xarxa de FGV –entri Poble Espanyol i Dénia- existeixen tarifes que oferixen al client condicions molt avantatjoses per a realitzar el seu viatge.
 
Títols de pensionista en targetes contact-less
 
D’altra banda, des del passat 1 de maig el TRAM Metropolità d’Alacant ha deixat d’emetre bitllets senzills i d’anada i volta per a pensionistes i Tercera Edat en suport de paper. Ara, els clients que vulguin beneficiar-se de les corresponents tarifes reduïdes haurien de ser titulars d’una targeta sense contacte personalitzada que podrà recarregar-se en les màquines automàtiques de trens i estacions.
 
FGV ha implantat aquest sistema en la xarxa alacantina per a donar un millor servei al col·lectiu i facilitar-los el seu viatge. Amb les noves targetes, no serà necessari que els jubilats i pensionistes comprin el seu bitllet en un dels canals atesos per personal del TRAM –taquilles i interventors-, sinó que també tindran oportunitat de beneficiar-se dels descomptes quan es pugin en un baixador, adquirint-lo en les màquines automàtiques d’estacions, trens, trens-TRAM i tramvies, una mica impossible fins a fa uns mesos.
 
Per a més informació sobre tots aquests títols i tarifes els clients poden cridar al telèfon d’atenció al client del TRAM 900 72 04 72 o consultar la web www.fgvalicante.com

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...