Data
12 de January de 2011

L’usuari tipus del TRAM és el d’una dona espanyola, de classe mitja, uns 39 anys i amb estudis secundaris

 
L’usuari tipus del TRAM Metropolità d’Alacant és el d’una dona, de nacionalitat espanyola, classe mitja, uns 39 anys i amb estudis secundaris.
 
El perfil de l’usuari del TRAM revela que aquest mitjà de transport és utilitzat bastant més per les dones, de fet, aquestes representen un 57,8 per cent del total de passatgers enfront del 42,2 per cent d’homes.
 
L’edat mitja dels usuaris és de 38,9 anys, i són majoria els viatgers amb estudis secundaris de FP, BUP, COU -el 41,8 per cent- o universitaris -el 28 per cent-. Els viatgers amb estudis universitaris d’aquest mitjà de transport superen en 12 punts a la mitjana de la població general amb aquest tipus de formació.
 
La meitat dels viatgers són treballadors per compte aliè, un de cada cinc estudiants i un 11,2 pensionista. D’altra banda, un 8 per cent dels passatgers està parat, un 7,1 són mestresses i un 5,2 treballadors autònoms.
 
La major part dels viatgers del TRAM -un 42,9 per cent- són de classe mitja i un 25,8 per cent de classe alta o mitjana-alta.
 
Si atenem al lloc de naixença, un 19,8 per cent dels usuaris és estranger. I si prenem com referencia el lloc de residència, el 38,6 per cent dels passatgers del TRAM viu a Alacant i un 15,7 per cent ho fa al Campello. A més, un 9,2 per cent dels viatgers és de San Juan, un 7,8 de La Vila Joiosa, un 5,6 de Benidorm i un 2,8 de Sant Vicent del Raspeig.
 
Un 4,2 per cent dels viatgers de FGV en la província resideix habitualment a Madrid i un 5,8 ho fa en la resta d’Espanya.
 
Más de la meitat dels usuaris de FGV a Alacant utilitza el TRAM per motius lúdics, és a dir turisme, oci, compres o visites, enfront del 44,8 per cent que ho fa per a anar al treball, estudiar, acudir a la consulta del metge o per a realitzar altres gestions.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...