Data
30 de September de 2009

Mario Flores inaugura la muestra ‘Botiges’ que inclou 2.000 peces en l’estació de Mercat del TRAM

 

El conseller d’Infraestructures i Transports, Mario Flores, i la directora gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Marisa Gràcia, van inaugurar en l’estació de Mercat del TRAM d’Alacant l’exposició ‘Botiges’ de l’artista valencià Nacho Murillo. Per tercer any consecutiu i en plenes festes de Fogueres els amplis espais de l’estació subterrània del TRAM d’Alacant s’omplin d’art amb la intervenció d’un artista, en una clara posada per acostar la cultura als usuaris.

 

La mostra ‘Botiges’, del valencià Nacho Murillo, consistix en la instal·lació de 2.000 botiges de la terrisseria La Coma pels diversos escenaris d’esta estació, amb la qual cosa l’artista pretén realitzar un original homenatge a la funcionalitat i estètica d’esta peça, més concretament a la botija fabricada en Agost, i als professionals d’este gremi. “No es tracta d’una exposició artesanal, sinó d’una instal·lació d’art contemporani”, afirma Murillo. “La mostra és un homenatge al disseny, la botija ha passat de ser una peça útil a un mer souvenir, una icona escultòrica contemporània”

 

María Aranguren, comissària de l’exposició, ha explicat que l’artista s’acosta a l’espai per a interrelacionar-se amb ell, respectant la seua arquitectura, i ha destacat que l’estació de Mercat és un “continent arquitectònic excepcional”.

 

L’acumulació, les diverses formes d’apilar i ordenar i la complexa relació entre continent i contingut són alguns dels temes d’esta instal·lació que s’inaugura dilluns que ve i que es desmantellarà al setembre, amb el repartiment dels 2.000 botiges entre els usuaris del TRAM d’Alacant.

 

Nascut a València en 1958, Nacho Murillo va compaginar els seus estudis de Medicina amb treballs sobre pintura en l’estudi de Miquel Vaquer. Al llarg de la seua carrera artística, ha desenrotllat una polifacètica activitat professional com galerista, antiquari, pintor i dissenyador de mobles i objectes per a l’empresa Woodword and Lothrop de Nova Cork.

 

Murillo va estar al capdavant de la galeria valenciana La Finestra durant cinc temporades i les seues exposicions han viatjat des del Cercle de Belles Arts de València, el Palau de la Música i UNICEF fins a la Fira Interart o la Fira Arc de Madrid, en la que ha exposat durant huit edicions amb la Galeria La Nau de València. La seua obra es troba en nombroses col·leccions privades i institucionals com el Museu Thyssen o el Reina Sofía, i en diverses ciutats nord-americanes i europees, com Lisboa o Gant, a Bèlgica.

 

Un artista sense por, un pintor amant d’una professió arriscada, però que aconseguix mantindre’m despert. Així és i així es definix Nacho Murillo. La seua última aventura té com a escenari Pequín i amb la seua participació en un projecte conegut com Work ‘in’ Progress, que consistix a residir i dormir durant un temps en l’estudi d’una galeria, on pot ser vist i visitat pel públic assistent. Este projecte és conegut com “artistes en residència i treball en procés”.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...