Data
23 de June de 2010

Más de 420.000 pensionistes es beneficien cada any de les tarifes especials de TRAM per a majors

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV),-TRAM Metropolità d’Alacant transporta cada any a més de 420.000 pensionistes que es beneficien d’alguna de les tarifes especials per a jubilats i tercera edat. En concret, durant 2009, 423.160 passatgers de FGV van comprar un bitllet amb la tarifa reduïda que s’aplica a aquest col·lectiu o van validar algun dels diferents bons creats per als majors.

Les taquilles i interventors de FGV van despatxar el passat any 152.972 bitllets senzills o d’anada i volta a majors de 65 anys i persones que van acreditar tenir el carnet de pensionista. La tarifa especial que FGV ha establert per a aquest col·lectiu és un 50% més barata que la normal aplicable al recorregut que vagin a realitzar, amb un mínim de 1,15 euros. Aquests bitllets no es despatxen per a trajectes compresos dintre de la zona TAM és a dir, en la comarca de L´Alacantí.
 
ALS bitllets amb tarifa reduïda venuts per *FGV cal sumar les 270.188 validacions realitzades pels titulars dels Bons Or i Apunt de la zona TAM i els anuals o mensuals Gent Major que embeni FGV para moure’s per la resta de zones de la xarxa.
 
 Els Bons Or i Apunt són títols de transport facilitats per cadascun dels Ajuntaments associats a l’àrea TAM (Alacant, El Campello, San Juan i Mutxamell), que permeten viatjar gratis als seus usuaris un nombre de vegades al mes que varia en funció de cada municipi.
 
 Fora de la zona TAM, les targetes Gent Major de FGV, per a majors de 65 anys, permeten als seus titulars viatjar gratis tantes vegades com vulguin a un preu de 9,50 euros, en el cas d’adquirir un abonament mensual, o 85,50 euros per a l’abonament anual.
 
 Accés a les reduccions
  
L’accés a qualsevol d’aquests descomptes per part dels passatgers de FGV és bastant senzill i, tant els beneficis per al viatger com els requisits que aquest ha de complir per a gaudir de les tarifes especials, estan clarament exposats en les estacions, baixadors, trens i web del TRAM parell el coneixement de tots els usuaris.
 
Prova d’això és que dels 4.702.686 viatgers, el 9% dels usuaris del passat any van viatjar amb tarifa de pensionista, quan aquest col·lectiu suma segons l’estudi del ISG (Índex de Satisfacció del Client) el 10% dels passatgers totals. És a dir, 9 de cada 10 persones que per les seves característiques podien accedir a reduccions per a la tercera edat en el seu bitllet, ho va fer.
 
Les estacions de Mercat, en el centre d’Alacant, i Benidorm són les dues que més bitllets venen a pensionistes. Les taquilles de Benidorm van despatxar el passat any 18.967 bitllets senzills i 22.758 d’anada i volta per a pensionistes, i les de Mercat 16.559 senzills i 8.548 d’anada i volta auque, en aquesta última estació, també cal comptabilitzar les més de 46.000 persones que van accedir als trens amb un bo especial per a la tercera edat.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...