Data
22 de June de 2011

Más de 540.000 clients del TRAM d’Alacant es van beneficiar en 2010 de les tarifes reduïdes per a pensionistes

 


Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va transportar el passat any en la província d’Alacant a 540.629 pensionistes que es van beneficiar d’alguna de les tarifes especials per a jubilats i tercera edat ofertes per TRAM Metropolità d’Alacant. El nombre de clients pensionistes representa, més o menys, el 10 per cent del total dels clients de FGV a Alacant.
 
Per a donar un millor servei a aquest col·lectiu, FGV ha implantat a Alacant un sistema que els permet treure bitllets amb tarifa reduïda per a totes les zones, excepte la zona A o TAM, en les màquines automàtiques que existeixen en les estacions, baixadors, trens, trens-TRAM i tramvies. Amb això, es facilita l’accés a la reducció de tarifes a totes aquelles persones que solen pujar-se al tren en un baixador.
 
Per a això, haurien de ser titulars d’una targeta digital personalitzada. Aquestes targetes sense contacte conviuran fins al 1 d’abril amb els actuals bitllets de paper que, després d’aquesta data, deixaran d’emetre’s. Fins al moment TRAM ha tramitat prop d’un miler de targetes digitals per a pensionistes.
 
Durant l’any 2010, el nombre d’usuaris que van comprar un bitllet amb la tarifa reduïda que s’aplica al col·lectiu de pensionistes o van validar algun dels diferents bons creats per als majors va créixer un 26,8 per cent respecte a l’exercici anterior, quinze punts per sobre de l’increment general de viatgers registrat per l’operadora de transport públic de la Generalitat Valenciana en aquesta província.
 
Les taquilles i interventors de FGV van despatxar el passat any a Alacant 162.748 bitllets senzills o d’anada i volta a majors de 65 anys i persones que van acreditar tenir el carnet de pensionista. La tarifa especial que FGV ha establert per a aquest col·lectiu és un 50 per cent més barata que la normal aplicable al recorregut que vagin a realitzar, amb un mínim de 1,20 euros. Aquests bitllets no es despatxen per a trajectes compresos dintre de la zona A o TAM és a dir, en la comarca de L´Alacantí.
 
Targeta digital multiviaje
 
A més, el TRAM va transportar el passat any a 377.881 pensionistes titulars d’una targeta digital multiviaje gratuïta emesa pels diferents Ajuntaments per a viatjar per la zona TAM -Bono Or-; o d’una targeta de semblants característiques, emesa per FGV per a viatges per tota la xarxa provincial del TRAM -targeta Gent Major-.
 
Les targetes Gent Major permeten a les seves titulars viatjar gratis en TRAM tantes vegades com vulguin a un preu de 9,50 euros, en el cas d’adquirir un abonament mensual o 85,50 euros per a l’abonament anual.
 
Targeta digital per a un només viatge
 
A més, des de fa unes setmanes, els pensionistes usuaris de la xarxa de FGV poden treure bitllets amb tarifa reduïda en les màquines automàtiques que existeixen en les estacions, baixadors, trens, trens-TRAM i tramvies si són titulars de la targeta digital personalitzada que es pot tramitar en qualsevol de les taquilles de la xarxa TRAM o en el Centre d’Atenció al Client de l’estació de La Marina. En dues o tres dies, el client pot recollir la seva targeta en el mateix lloc que la va sol·licitar.
 
D’aquesta forma, ja no és necessari que comprin el seu bitllet senzill o d’anada i volta en els canals assistits per personal del TRAM -taquilles o interventors-, sinó que també poden fer-lo de forma automatitzada en les expenedores.
 
Per a obtenir aquest títol de transport és necessari presentar una única vegada la documentació que acredita que el viatger reuneix les condicions per a beneficiar-se de les tarifes per a pensionistes i una fotografia. Les targetes digitals tindran un cost de 4 euros i no caduquen.
 
Qui desitgin més informació sobre tots aquests títols i tarifes especials poden posar-se en contacte amb el departament d’atenció al client de FGV a Alacant en el telèfon 902 72 04 72 o consultar la web www.fgvalicante.com

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...