Data
11 de April de 2011

Más de 6.000 nens van realitzar en 2010 una visita guiada al TRAM d’Alacant per a conèixer els seus avantatges ambientals


 
Más de 6.000 nens van realitzar durant l’any 2010 una visita guiada al TRAM Metropolità d’Alacant per a conèixer els avantatges mediambientals d’aquest mitjà de transport públic. En concret, 6.306 menors van gaudir d’alguna de les excursions que el TRAM organitza per a fomentar els desplaçaments amb tren o tramvia.
 
A través de diferents propostes i activitats, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) oferix als més petits de la província la possibilitat de descobrir les característiques de trens i tramvies, i el valor d’un mitjà de transport sostenible, segur, còmode i que fa que les ciutats siguin un lloc més agradable per a viure i menys congestionat.
 
El programa “Coneix el teu TRAM” ha estat la proposta que més èxit ha tingut entre els escolars. Concretament, el TRAM va rebre a 5.993 nens d’infantil i primària, de 29 col·legis que van gaudir d’una entretinguda excursió amb tramvia per alguna de les Línies de FGV a Alacant.
 
De forma coordinada amb el departament d’Atenció al Client del TRAM, els petits acompanyats pels seus professors es pugen als trens o tramvies en alguna de les estacions de la xarxa i, acompanyats per un monitor de FGV, emprenen un entretingut viatge amb diferents destinacions segons la seva edat, preferències i el temps disponible per a realitzar l’excursió.
 
Els nens poden visitar els tallers del Campello, en els quals es realitzen les revisions i manteniment dels trens elèctrics, el lloc de comandament de l’estació de La Marina, des del qual es controlen totes les circulacions de la província o, simplement, realitzar un recorregut per alguna de les línies per a descobrir els avantatges de viatjar en aquest mitjà de transport.
 
La iniciativa es dirigeix a tots els col·legis de la província i, en el cas del municipi d’Alacant, ha entrat dintre de la Guia d’Activitats Escolars de l’Ajuntament i la Regidoria d’Educació.
 
TRAM Ambiental i Arqueològic
 
Una altra de les propostes de FGV dirigides als més petits és el TRAM Ambiental, una iniciativa desenvolupada per TRAM Metropolità d’Alacant i el Grup de serveis d’educació de la naturalesa Ànec que el passat any va tenir 266 participants.
 
Els viatgers del TRAM Ambiental es pugen a alguna de les línies de FGV i, durant el recorregut, els monitors de Ànec els expliquen alguns conceptes relacionats amb la sostenibilitat d’aquest transport, adaptats a la capacitat de comprensió de nens i la seva edat, així mateix realitzen al costat dels petits una interpretació natural del paisatge que es contempla des del tramvia en aquest recorregut.
 
Posteriorment, els petits passen el dia en algun lloc a l’aire lliure i participen en diferents activitats d’educació ambiental, titelles, manualitats i altres propostes d’animació relacionades amb la conservació de l’entorn.
 
TRAM Arqueològic
 
D’altra banda, el TRAM Arqueològic és una activitat desenvolupada per FGV en col·laboració amb Arqueodidáctica i oferix la possibilitat de realitzar una interessant ruta amb tres desocupades en el Museu Arqueològic d’Alacant (MARQ) en el jaciment arqueològic romà situat en L’ Albufera de Lucemtum i en L’Illeta/ dels Banyets, jaciment romà situat al Campello. Durant 2010, 47 nens van gaudir d’aquesta proposta.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...