Data
04 de August de 2010

Más de dues-centes persones se sumen als viatges culturals del TRAM per als majors en la seva primera setmana

participantes excursión Pla Carolinas

 
 
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha dut d’excursió cultural per la província, en només cinc dies, a més de dos-cents majors del municipi d’Alacant. Concretament, TRAM Metropolità d’Alacant va organitzar la setmana passada la visita de 215 usuaris dels Centres de la Tercera Edat de Pla-Carolinas, San Blas, San Gabriel i “El cigne” de Florida-Portazgo.
 
 
El passat 28 d’abril es va reiniciar la campanya de viatges per als Centres de la Tercera Edat del municipi que TRAM desenvolupa al costat de l’Ajuntament d’Alacant i la Regidoria d’Acció Social. Entre els mesos d’abril i octubre, està previst que més de 1.500 majors de tots els centres municipals puguin beneficiar-se d’aquesta proposta.
 
 
Aquest any FGV ha ampliat la planificació d’aquestes excursions que recorren el litoral nord de la província perquè arribin a un major nombre de persones.
 
 
A més, s’incorpora una nova excursió: el viatge fins a Teulada per a realitzar un recorregut guiat per aquest municipi que, en 2010, celebra el VI centenari de la visita de San Vicente Ferrer a la localitat, una estada durant la qual s’atribuïxen al sant diferents miracles.
 
 
Primers centres visitants
 
Precisament, a Teulada es va desplaçar el primer grup de persones que van iniciar els viatges aquest any. L’excursió es va fer el 28 d’abril, amb sortida des de Mercat, i en ella van participar 86 pensionistes del Centre de Majors Pla-Carolinas.
 
participantes excursión San Blas 
 
A aquesta excursió han seguit altres tres -amb grups de 43 persones cadascuna- realitzades el 30 d’abril, amb veïns de San Blas que van viatjar fins a Gata i van visitar una fàbrica de guitarres; i les dues següents els dies 1 i 2 de maig, amb usuaris dels centres San Gabriel i “El Cigne” de Florida-Portazgo que van viatjar en TRAM fins a Benidorm per a recórrer el seu casc històric i turístic.
 
 
Tots ells van comprovar directament els avantatges d’aquest mitjà de transport. Aquest és el vuitè any en el qual s’engega aquesta iniciativa que permet als participants gaudir gratuïtament d’un dia replet d’activitats.
 
 
Durant aquestes excursions, acompanyats per personal de FGV, els pensionistes poden conèixer també el Museu de la Xocolata de La Vila, el centre històric de municipis com Altea o Denia, així com els parcs d’oci Terra Natura, Terra Mítica i Mundomar.
 
 
Les jornades inclouen desdejuni, esmorzar i menjar gratuït, trasllats fins a la xarxa de FGV tant a l’anada com a la volta, visites guiades i sessions de ball.
 
 
Totes les persones interessades a participar en alguna d’aquestes excursions en TRAM poden dirigir-se a qualsevol dels centres per a la Tercera Edat de gestió municipal de la ciutat d’Alacant. Allí els informaran de les pròximes sortides i de la disponibilitat de places en cadascuna d’aquestes excursions. En total, aquest any està previst el trasllat de 33 grups, sis més que en 2009
 
 
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...