Data
03 de April de 2014

Més de 38.000 usuaris de l’AVE han viatjat en el TRAM d’Alacant durant 2013

Al voltant de 38.000 viatgers, procedents de l’AVE Madrid-Alacant han utilitzat, des que es va iniciar el servei comercial de l’alta velocitat el 18 de juny, els serveis del TRAM Metropolità d’Alacant que comuniquen l’estació d’Estels fins a Benidorm. L’acord aconseguit entre Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i RENFE permet que els viatgers dels trens d’alta velocitat puguen utilitzar de manera gratuïta els serveis de tren-TRAM i tramvia.

Durant els dies del mes de juny que l’AVE va estar en funcionament, els serveis del TRAM d’Alacant van ser utilitzats per 2.453 usuaris. Al juliol els desplaçaments realitzats van augmentar en 9.159 clients més. A l’agost la xifra es va incrementar fins als 9.272 viatgers; al setembre van ser 6.264; a l’octubre 4.114; al novembre 3.410 i, al desembre, 3.328 viatgers. Aquestes dades suposen que diàriament 192 clients de mitja han utilitzat la xarxa del metropolità.

L’objectiu d’aquest acord és facilitar l’enllaç entre els mitjans de transport que oferix RENFE i el TRAM perquè els viatgers de l’AU puguen arribar al seu destí combinant ambdós serveis de transport, igual que amb Proximitats. Els títols que habiliten el viatger per a la utilització del servei combinat són els actuals de RENFE, per als trens de Llarga Distància i Alta Velocitat del corredor Madrid-Albacete-Alacant i el Corredor Mediterrani.

Per a la prestació del servei combinat, FGV ha instal•lat màquines d’autovenda i canceladoras en les estacions del TRAM que permeten l’emissió i cancel•lació del títol de viatge, bé mitjançant la lectura del codi de barres del títol de transport emés per RENFE.

Connexió amb Benidorm cada 30 minuts

L’estació d’Estels del TRAM d’Alacant està situada a uns 300 metres de l’estació de l’AVE. El temps de trajecte és d’1 hora i 12 minuts. La connexió ferroviària entre Estels i Benidorm compta amb una freqüència de pas d’un tren cada 30 minuts, des de les 5:41 hores i les 22:11 hores.

Entre Alacant i Benidorm el TRAM compta amb 28 parades o possibles destins per als viatgers de l’AVE, mentres que la connexió amb platja de Sant Joan a través de Línia 4 amb 16 parades.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...