Data
01 de November de 2012

Més de vint baixadors i parades del TRAM permeten accedir fàcilment a mig centenar de platges alacantines

Més de vint baixadors i parades de la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) permeten accedir fàcilment a mig centenar de platges alacantines. El TRAM Metropolità d’Alacant és el mitjà de transport més sostenible i còmode per a accedir a algunes de les millors cales i arenals de la Costa Blanca.

Els usuaris de FGV poden utilitzar este servici per a arribar pràcticament a peu de platja en les localitats d’Alacant, El El Campello, La Vila, l´Alfàs del Pi, Altea i Dénia. En el cas d’altres poblacions com Benidorm, Finestrat o Calp, les estacions del TRAM estan un poc més apartades de la costa encara que comunicades amb esta per altres transports urbans.
 
En la província, trens i tramvies circulen durant diversos quilòmetres a escassa distància del mar. El TRAM és el mitjà de transport més segur i respectuós amb el medi ambient que poden utilitzar els ciutadans per a passar una jornada platgera i una opció interessant per a descobrir els encants turístics de la Costa Blanca.
 
Entre les parades costenques estan, per exemple, totes les corresponents a la Llançadora de la 4L que unix Sangueta i Porta del Mar i que permet arribar a les platges més urbanes del municipi d’Alacant com són El Postiguet o El Cocó.
 
D’altra banda, els tramvies de les Línia 4 tenen parada en diferents punts pròxims al mar en la zona de l’Albufereta, Cap de les Hortes i platja de Sant Joan.
 
Els usuaris que vullguen arribar a l’arenal de Muchavista han d’agafar la Línia 3 que va al El Campello i que recorre la primera línia de platja amb baixadors en el mateix passeig marítim com els de Carrabiners, Muchavista i Els Llances.
 
Fins a les cales d’El El Campello en la L-3
 
La resta de platges d’El El Campello també estan ben comunicades gràcies a la xarxa del TRAM i les parades de la Línia 3. Les cales del nord d’este municipi estan a pocs metres dels baixadors de Poble Espanyol, Amerador, Cala Piteres o Venda Lanuza.
 
Ja en la Línia 1, es pot accedir a les platges i cales del terme municipal de La Vila que amaga també bells racons costaners accessibles en TRAM des del baixador de Paradís o des de les dos estacions ubicades en el nucli urbà (La Vila Joiosa i Creueta).
 
A partir d’ací, els tren-TRAM s’allunyen de la costa per aconseguir la Cala Finestrat, la ciutat de Benidorm i l´Alfàs del Pi per la seua zona interior.
 
En les proximitats de la platja de l´Albir els trens de la Línia 9 s’aproximen de nou al mar. Les estacions l’Albir, Altea, Garganes i Cap Negret oferixen un accés fàcil a totes les platges d’esta zona. A partir d’ací, la traçada gira de nou cap a l’interior per a sortejar els penya-segats i arribar a Calp per la seua cara interna.
 
El TRAM inicia des d’esta localitat un recorregut per diferents poblacions com Benissa, Gata de Gorgos o Teulada. Des d’esta última estació un servici d’autobús urbà unix les instal·lacions de FGV amb les cales i platges de Moraira. Finalment, el TRAM arriba a l’estació de Dénia, en la que acaba el seu recorregut a escassos metros del port i del seu magnífic litoral d’aigües cristal·lines.
 
La millor forma de descobrir la Costa Blanca
 
El TRAM és una de les millors i més originals formes de descobrir els encants de la Costa Blanca, no sols les seues platges, sinó també l’oferta cultural, gastronòmica o d’oci d’algunes dels seus més importants localitats turístiques. Per això, FGV invita a descobrir la costa nord d’Alacant aprofitant la xarxa del TRAM Metropolità d’Alacant en un viatge relaxat, tranquil i còmode que permet disfrutar de l’entorn sense preocupar-se del trànsit, l’aparcament, els embossos, el cost de peatges i gasolina o les multes i problemes de seguretat de les carreteres.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...