Data
15 de February de 2010

Més d’un miler de majors viatja per la província d’Alacant amb les excursions que organitza FGV

 


 
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV)-TRAM Metropolità d’Alacant, en col·laboració amb l’Ajuntament d’esta ciutat, va facilitar el passat any excursions a 1.333 pensionistes i jubilats que, durant els mesos més càlids -des d’abril fins a octubre-, van visitar jaciments arqueològics, museus i parcs temàtics.
 
En total, s’han realitzat 31 excursions amb majors que, acompanyats per personal de l’empresa pública ferroviària, han conegut amb el TRAM el Museu Arqueològic Provincial (MARQ), l’Illeta dels Banyets, El Tossal de Manises, els parcs d’oci Terra Natura, Terra Mítica i Mundomar, el Museu del Xocolate de La Vila, així com diversos municipis costaners com Altea, Benidorm, Calp o Dénia.
 
Amb este programa, desenrotllat per FGV en col·laboració amb el Consistori d’Alacant, es pretén que els majors s’interrelacionen i passen agradables jornades culturals i d’oci que inclouen desdejuni, esmorzar i menjar gratuïta, així com visites guiades i sessions de ball.
 
Estos paquets culturals, que el TRAM organitza des de fa nou anys, han permés en els últims tres exercicis a més de 5.000 persones pertanyents als 26 centres alacantins de majors i altres entitats de majors declarades d’interés municipal, conéixer de forma gratuïta museus i parcs temàtics i d’oci, i fer un recorregut per la història dels municipis costaners, disfrutant del paisatge del litoral alacantí.
 
Propostes per a altres col·lectius
 
A més, dins de la seua política de promoció, FGV va programar durant el passat any altres visites i jornades d’activitats dirigides a nombroses entitats, associacions i centres educatius de la província a fi d’acostar els seus servicis i instal·lacions a la societat alacantina.
 
FGV va rebre en les seues instal·lacions a diversos grups d’alumnes de diferents centres educatius i a entitats de tots els municipis integrats en la Xarxa TRAM d’Alacant. Els objectius de FGV són facilitar que es conega de prop el seu servici, inculcar el respecte per les normes de seguretat i comportament i recolzar la formació en les distintes etapes educatives.
 
La primera d’estes visites va tindre lloc al febrer, quan més de 70 escolars de 4 i 5 anys del Col·legi Públic Hispanitat de La Vila Joiosa van descobrir com funcionen els tramvies. Al març, membres de l’Associació Musical l’Harmonia i pares i alumnes de l’Escola Europea i del CEU Jesús i María van visitar els tallers d’El Campello i les línies en servici de FGV.
 
En virtut del conveni firmat amb la Federació de Fogueres, el TRAM d’Alacant rebia a l’abril la visita de 280 comissionats infantils de les Fogueres de Sant Joan, els que van viatjar amb tramvia, van conéixer els tallers d’El Campello i van rebre informació sobre les línies, projectes de futur i normes de comportament.
 
També en el mes d’abril, el TRAM va rebre els participants en el VI Congrés Nacional de la Plataforma Internauta d’Amics del Ferrocarril, que va triar Alacant per a celebrar la seua assemblea atreta per les característiques de la Línia que gestiona FGV. Finalment, al desembre, un grup de cinquanta alumnes de l’IES Antonio José Cavanilles d’Alacant dels cicles de Formació Professional d’Electricitat i de Manteniment i servicis de producció va visitar les instal·lacions del TRAM.

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...