Data
02 de July de 2014

Metrovalencia i TRAM van col•laborar en 46 accions solidàries durant el passat any

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va realitzar el passat any, junt amb distints centres educatius, socials i Organitzacions No Governamentals (ONG), 46 accions solidàries en les seues instal•lacions de Metrovalencia i TRAM Metropolità d’Alacant, dins de la seua política de Responsabilitat Social Corporativa (RSC), que han beneficiat les accions socials d’una trentena d’entitats sense ànim de lucre.

Aquesta activitat, sense cap cost per a l’entitat ferroviària, ha sigut possible en gran part gràcies al treball desinteressat de quaranta empleats de l’empresa pública que han realitzat més de 1.500 hores de treball social amb l’objectiu d’aconseguir una major sensibilització en la societat valenciana amb els col•lectius més desfavorits a través d’accions sobre aspectes de salut, educació, de respecte a col•lectius amb problemes d’exclusió i d’ajuda a persones majors o de mobilitat reduïda.

Entre la trentena d’entitats a què se’ls ha donat veu en FGV destaquen Alcohòlics Anònims, Associació Valenciana de Diabetis, Creu Roja, Maradi Pro Àsia, Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana, Fundació Vicente Ferrer, Jugadors Anònims, Metges sense Fronteres, Mans Unides, Club UNESCO o la Plataforma del Voluntariat de la Comunitat Valenciana.

A més, les instal•lacions de Metrovalencia i TRAM Metropolità d’Alacant han estat obertes a la visita de grups per a la integració social o laboral dels seus components, en especial amb Iniciatives Solidàries, encara que també amb distints instituts, col•legis o centre de menors.

Els projectes d’expressió ciutadana, mitjançant col•locació de vinils en estacions i trens; concursos de dibuix, pintura i fotografia; concerts de música d’instrumentistes, bandes i cors (entre ells el de FGV); taules informatives i presentacions; fòrums i campanyes d’arreplegues d’aliments, roba, sang i mercat ambulant solidari, han impulsat la col•laboració participativa ciutadana amb les associacions i amb els més necessitats.

Línia 0

La cessió per part de Metrovalencia i TRAM Metropolità d’Alacant de les instal•lacions per a la presentació d’aquestes actuacions s’emmarca dins dels objectius de la iniciativa solidària “Línia 0” de FGV, que es va iniciar en 2005 i la finalitat de la qual és fomentar la sensibilització i conscienciació social entre els usuaris del suburbà.

“Línia 0? És una iniciativa que, com si el trajecte d’una línia de metro o tramvia es tractara, part del compromís de l’empresa amb la societat en què s’inserix i es dirigix al conjunt de la ciutadania, propiciant un fòrum solidari capaç de desenrotllar activitats de sensibilització entre els usuaris, col•laborant amb organitzacions i entitats sense ànim de lucre que formen part de l’entramat social i posant de manifest la voluntat de FGV d’implicar-se en la recerca de solucions als problemes que afecten la societat actual.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...