Data
09 de June de 2010

MusicTRAM arrenca a Alacant amb la Big Band del Conservatori

 LA BIG BAND DEL CSMA

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV)-TRAM Metropolità d’Alacant ha engegat el nou projecte Gent SuperTRAM, que va a acostar a tots els alacantins i usuaris del tramvia diferents propostes d’oci i cultura. Les activitats han començat amb una actuació en l’estació de Mercat de la Big Band del Conservatori Superior de Música “Óscar Esplá” d’Alacant.
 
L’orquestra s’ha situat en el rebedor de l’estació, al que han tingut entrada lliure tant qui sortien o accedien als trens com els veïns que han volgut acostar-se a aquest punt per altres mitjans, als quals també se’ls ha permès passar al vestíbul sense necessitat de validar el bitllet.
 
Des de les 12:00 hores del passat dissabte, i durant aproximadament una hora i mitja, vint alumnes del Conservatori, que estudien 1º, 2º, 3º o 4º curs Superior, dirigits per Antonio Moltó, han interpretat un repertori de cançons de swing, jazz i estandars americans.
 
“Singing in the rain”, “Over the rainbow”, “The Pink Panter”, “Begin de begin”, “In the mood” o “Night and day” i altres famosos temes fàcilment recognoscibles per l’auditori han estat les cançons seleccionades per a l’estrena de MusicTRAM.
 
La proposta neix amb intenció de continuïtat i d’oferir als estudiants del Conservatori un escenari alternatiu en el qual mostrar el seu virtuosisme.
 
Els temes d’artistes consagrats com Henry Mancini, Duke Ellington i Cole Porter han traslladat als transeünts d’Alacant a l’avinguda Broadway de Nova York i convertiran l’estació de Mercat del *TRAM en una petita rèplica de les boques de metre de la ciutat dels gratacels.
 
Gent SuperTRAM
Gent SuperTRAM és una iniciativa cultural i lúdica amb la qual FGV vol acostar als ciutadans un transport públic modern, segur i sostenible. Amb les seves propostes, a més de promocionar el TRAM i el tramvia, l’empresa pública pretén completar i millorar els seus serveis i prestar especial atenció a les activitats de responsabilitat social corporativa que ha de desenvolupar qualsevol entitat.
 
Gent SuperTRAM serà la marca de referència de totes les activitats i propostes d’oci que es desenvolupin en el futur en les instal·lacions i estacions de FGV, o de les quals tinguin algun d’aquests espais com punt de partida i trobada.
 
Els responsables de FGV Alacant treballen actualment per a completar la programació d’activitats amb les quals arrenca aquesta proposta que, de moment, ja té previst oferir diferents ecotalleres per als més petits a partir del mes d’abril.
 
Així mateix, FGV Alacant pretén arribar a acords amb diferents institucions culturals, museus i empreses d’oci de la província amb les quals ja ha col·laborat en ocasions anteriors per a oferir als seus viatgers una interessant agenda d’oci i ofertes especials.
 
D’aquesta forma, alhora que el TRAM es converteix en un element més de l’arquitectura i l’urbanisme de la província, tindrà una presència contínua en l’agenda lúdica i social dels seus ciutadans.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...