Data
20 de July de 2011

Prop de cent escolars d’Infantil i Primària dels col·legis Rafael Altamira del Campello i San Roque d’Alacant visiten els tallers del TRAM


 visita colegio san roque

 
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha rebut la visita d’alumnes del Col·legi Rafael Altamira del Campello i del CEIP San Roque de la capital alacantina. Els escolars d’Infantil i Primària han descobert els avantatges del tramvia gràcies a la campanya educativa “A descobrir el tramvia” organitzada per TRAM Metropolità d’Alacant.
 
Divendres passat, 65 alumnes de 2º de Primària del Col·legi Rafael Altamira del Campello han realitzat un entretingut viatge fins als tallers d’aquest mateix municipi a bord d’una de les modernes unitats Bombardier que cobrixen el trajecte entre Estels i Venda Lanuza. En El Campello, una composició especial els ha acostat a les instal·lacions en les quals es realitza el manteniment i reparacions de tramvies i trens-TRAM.
 
El matí anterior van ser 30 alumnes d’Infantil del CEIP San Roque de la capital alacantina els quals van realitzar un recorregut similar, amb sortida a primera hora del matí des de l’estació de Mercat, i retorn al migdia al centre d’Alacant.
 
Durant el recorregut i en la seva visita a les instal·lacions del TRAM, tots els alumnes han après quins són les normes bàsiques de comportament i seguretat quan es viatja en un transport públic. Acompanyats pels seus professors i per personal de FGV, els escolars han descobert els avantatges d’aquest mitjà de transport, sostenible còmode i segur.
 
En els tallers, els petits s’han baixat del tramvia i han realitzat un recorregut per la nau en la qual es realitza el manteniment, reparacions, posada a punt, neteja o pintura de les composicions.
 
Tots els col·legis de qualsevol municipi de la província que estiguin interessats a realitzar aquest entretingut i didàctic recorregut per la xarxa de FGV tenen oportunitat de fer-lo si es posen en contacte amb el departament d’Atenció al Client del TRAM.
 
En el cas dels centres del municipi d’Alacant la visita es realitza en coordinació amb la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Alacant com una de les activitats proposades dintre de la Guia d’Activitats Escolars que permet la visita guiada dels menors a diferents entitats, empreses i serveis de la localitat.
 
Durant el passat curs escolar, gairebé 6.000 nens van descobrir els avantatges d’utilitzar aquest mitjà de transport públic amb el programa “A descobrir el tramvia”.
 
Per a concertar una visita de “Descobrir el tramvia” cal cridar al telèfon 900 72 04 72. A més, es pot disposar de més informació en la web www.fgvalicante.com.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...