Data
01 de February de 2024

Salomé Pradas assegura que l’acord per a desbloquejar la Intermodal d’Alacant “és imminent”

  • La consellera confirma que l’estació de Luceros del TRAM d’Alacant s’obrirà al públic de nou el pròxim 21 de febrer

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha assegurat que l’acord entre el Consell, l’Ajuntament d’Alacant i ADIF per al desbloqueig de l’Estació Intermodal “és imminent”. Pradas s’ha expressat així al final de la reunió que ha mantingut amb l’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, a qui ha explicat que confia que l’acord amb ADIF es tanque al més prompte possible en els termes que es van plantejar en l’última trobada entre les tres administracions, celebrat al desembre.

“Per al Consell de Carlos Mazón, l’Estació Intermodal d’Alacant és una prioritat absoluta i per això hem estem accelerant els tràmits al màxim perquè siga una realitat al més prompte possible, de la mà de l’Ajuntament amb el qual hem constituït una taula de treball per a fer un seguiment exhaustiu del projecte”, ha explicat Salomé Pradas.

Treball conjunt

La consellera ha subratllat que el Consell complix sis mesos de gestió “en els quals hem treballat en estreta col·laboració amb l’Ajuntament d’Alacant per a concertar qüestions fonamentals en matèria de mobilitat, d’infraestructures i de Medi Ambient”. La valoració de la Generalitat durant estos mesos -ha dit- “ha sigut molt positiva gràcies al diàleg i coordinació constant per a defensar els interessos dels veïns de la ciutat d’Alacant”.

En este sentit, ha afegit que “este Consell ha arrancat la legislatura escoltant la veu dels seus alcaldes i alcaldesses perquè entén que el municipalisme és crucial per a aconseguir una gestió eficaç que atenga les necessitats reals de la nostra ciutadania”.

A més, Pradas ha explicat que el Pla de Mobilitat d’Alacant “inclourà la prolongació del TRAM a l’Estació Intermodal i la seua extensió a Sant Joan i Mutxamel”. En este sentit, ja s’està treballant en l’elaboració de l’estudi informatiu per a l’adjudicació del servici, l’adquisició de vehicles i la posada en marxa de les obres en esta legislatura.

“Presentarem una solució més efectiva i racional que la que es va plantejar en l’anterior legislatura amb una extensió del tramvia a l’Hospital al costat d’una solució a l’estil del TRAM de Castelló”, ha dit Pradas, qui ha puntualitzat que el projecte “s’està consensuant amb els tres ajuntaments afectats amb els quals ja estem en converses”.

Estació de Luceros i reforç en FGV

D’altra banda, la consellera ha confirmat que l’estació de Luceros del TRAM d’Alacant s’obrirà de nou al públic el pròxim 21 de febrer, una vegada finalitzen les obres d’instal·lació dels nous equips de via que es realitzen en el túnel entre esta estació i Mercat.

Pradas ha avançat que durant la seua jornada a Alacant visitarà estes obres al costat del director gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Alfonso Novo. Les obres -ha recordat- “compten amb un pressupost de 1,6 milions d’euros, IVA inclòs. Una vegada completada esta actuació es millorarà la capacitat de maniobra i circulació dels trens i tramvies que circulen per la xarxa”.

Des de la Generalitat -ha continuat- “estem treballant per a millorar l’oferta de servici que presta TRAM d’Alacant en estos moments, amb actuacions com esta que es realitza en Luceros i amb altres com la incorporació de nou personal que es farà efectiva al llarg dels pròxims mesos”.

En este sentit, ha explicat que esta setmana el Ple del Consell ha aprovat l’Oferta d’Ocupació Pública (OEP) de 2023 i que compta amb un total de 140 places, de les quals 54 corresponen a Alacant. “Al seu torn, enguany està prevista la incorporació de 20 maquinistes i altres 12 treballadors per a cobrir altres llocs en àrees com a manteniment o atenció al client, amb la finalitat de prestar un millor servici als veïns d’Alacant i a les milers de persones que visten la província”, ha destacat Pradas.

Notícies relacionades

31 - 03 - 2024

El Bo Móbilis multiviatge ha sigut el títol més utilitzat en TRAM d’Alacant en 2023 amb 6,4 milions de viatges, el 35,28% del total

L'Abonament Jove Gratuït va registrar 5 milions de viatges i s'ha convertit en segon títol de transport més utilitzat l'any...
25 - 03 - 2024

TRAM d’Alacant amplia els horaris de les Línies 2, 3 i 4 per a facilitar la mobilitat durant la Setmana Santa

Un total de 58 tramvies cobriran els servicis especials programats per als dies 27, 28 i 29 de març A...
12 - 03 - 2024

TRAM d’Alacant va facilitar la mobilitat de 1,4 milions d’usuaris al febrer

El resultat obtingut suposa el 21,39% més dels viatges registrats en el mateix període del passat any i 253.067 desplaçaments...