Data
02 de December de 2016

Salvador destaca “l’aposta decidida” del Consell per la modernització de la Línia 9 del TRAM d’Alacant

La consellera d`Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha destacat “l’aposta decidida” del Consell per la modernització i adequació de la Línia 9 del TRAM d’Alacant (Benidorm-Dénia) després dels “anys d’abandó” de l’antic govern “que han donat com resultat una línia que no està al nivell de qualitat i seguretat de la resta de la xarxa de FGV”.
 
Així s’ha pronunciat després de la reunió que ha mantingut a Dénia amb el director gerent de FGV, Ángel García de la Bandera, la delegada a Alacant, Pilar García Reche i tècnics de l’empresa pública per a abordar les pròximes inversions a realitzar en el tram Calp-Dénia.
 
Salvador ha destacat que “el nou govern valencià, la Conselleria i l’empresa pública estan compromesos amb esta línia que ha estat abandonada durant molts anys”. “Revertirem la situació amb l’esforç tècnic i econòmic que siga necessari per a modernitzar i actualitzar esta infraestructura per a així aconseguir tindre els estàndards de qualitat de la resta de línies del TRAM d’Alacant”.
 
Per això, dirigents de la Conselleria i de FGV s’han reunit diverses vegades amb els alcaldes de la zona i amb els empresaris de les comarques per les quals discorre el traçat de la Línia 9 per a explicar quines actuacions i quines inversions es van a realitzar. A més, s’ha garantit el servici d’autobús entre Calp i Dénia, planificant-se les parades i itineraris amb els diversos ajuntaments per a optimitzar els recursos i oferir major qualitat.
 
Pròximes mesures

En primer lloc, se seguirà amb l’execució de l’obra d’instal·lacions de seguretat, enclavatges, protecció de trens ATP i gestió de la circulació per Bloqueig Automàtic centralitzat amb una inversió de més de 7 milions d’euros.
 
Al mateix temps, en el pròxim mes, es realitzarà l’adjudicació de l’obra de renovació de les estacions de Teulada, Gata i Dénia, que es té previst comencen les obres, en el mes de novembre amb un termini d’un any d’execució amb una inversió de 8’1 milions d’euros, inclosos materials i Direcció d’Obra.
 
En segon lloc, s’està realitzant la redacció del projecte d’Obra de la Reparació de ponts, per a la licitació d’esta obra i s’està procedint a la redacció del projecte de Barranco d’Aigües que està previst licitar i començar les obres l’any que ve.
 
En paral·lel, es treballarà també amb el projecte readaptat a les noves variants i modificacions de la renovació de via del tram Calp-Teulada, començant el seu període de licitació i adjudicació immediatament, tenint com a objectiu començar l’execució de les obres al juny de 2017 i amb un termini de 12 mesos. En este projecte es troba, a més, la reparació dels viaductes importants del tram i la substitució de ponts menors.
 
Per a la renovació del tram Teulada–Dénia, s’ha començat la preparació de la licitació i adjudicació de la redacció del projecte, que es tindrà redactat per a setembre de l’any que ve, començant llavors la licitació i adjudicació dels dos trams finals al mateix temps, tant el tram Teulada-Gata, com el tram Gata-Denia.
 
Mesures ja executades
 
En este primer any de govern, FGV hi ha invertit 15 milions d’euros en distintes actuacions de la Línia 9 del TRAM d’Alacant. Entre les primeres mesures que ja s’han realitzat, cal destacar el projecte de renovació de vies i de ponts entre els 11 quilòmetres que hi ha entre Altea i Calp i que s’ha realitzat entre octubre de 2015 i maig de 2016. A més, també s’ha aplicat el sistema de Bloqueig Automàtic i ATP entre Benidorm i Calp.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...