Data
11 de December de 2009

Tècnics de FGV i de Serveis Ferroviaris de Mallorca compartixen experiències sobre el tren-TRAM

 

Visita técnics balearsTècnics de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) –TRAM Metropolità d’Alacant van mantindre una reunió amb tècnics de Serveis Ferroviaris de Mallorca, per a traslladar-los experiències sobre el tren-TRAM de cara a la implantació d’estes unitats en la línia Manacor-Artá.

Els tècnics, que es van reunir en els tallers d’El Campello, van viatjar en la Línia 1 que unix Alacant i Benidorm per a, posteriorment, conéixer l’estació de Mercat.

 

El cap d’Infraestructures i Operacions de Serveis Ferroviaris de Mallorca del Govern de les Illes Balears, Pedro Sintes, va explicar que es tracta d’una visita tècnica “per a aprendre d’Alacant i aprofitar l’experiència alacantina”.

 

Sintes, el qual va indicar que El Govern balear ha adquirit sis unitats de tren-TRAM com les que circulen en la província d’Alacant, va destacar els avantatges d’estos models, com la seua accessibilitat i integració urbana. “S’adapten perfectament a les necessitats que tenim per a unir Manacor i Plantatge”, va assenyalar.

 

L’objectiu és, segons Pedro Sintes, celebrar successives reunions a Alacant per a crear un potent equip tècnic davant de la futura implantació d’esta línia.

 

La Línia que unix els municipis de Manacor i Artà, en la comarca mallorquina de llevant, va deixar d’explotar-se en 1977. Amb un recorregut de 30 quilòmetres, la seua reobertura permetrà transportar a un milió d’usuaris anuals i comunicarà cinc municipis de l’interior amb la costa. De fet, a més de modernitzar la línia ferroviària ja existent, l’objectiu del Govern balear és ampliar el seu recorregut fins Cala Ratllada.

 

El projecte inclou, també, l’entrada de la Línia pel nucli urbà de Manacor, capital de la comarca de llevant, a través d’un tram d’1.600 metres de recorregut en superfície que permetrà comunicar als usuaris amb l’Hospital comarcal de Manacor.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...