Data
13 de May de 2010

Tècnics de Serveis Ferroviaris de Mallorca viatgen a Alacant per a conèixer i provar els trens-TRAM

visita marzo técnicos de Baleares

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana – TRAM Metropolità d’Alacant ha rebut la visita de diversos tècnics de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) que han viatjat a Alacant per a conèixer i provar els trens-TRAM, un model d’unitats integrades, ecològiques i modernes, similars a les quals l’any pròxim circularan per la línia Manacor-Artá.
 
Quatre responsables dels equips de maquinistes, tallers i manteniment de Balears s’han desplaçat fins a Alacant per a tenir un primer contacte amb els trens mixts o tren-TRAM que circulen entre Alacant i Benidorm. La versatilitat d’aquestes composicions les converteix en una opció perfecta per a connectar trams urbans i interurbans sense necessitat de realitzar trasbordos.
 
Alacant és la primera ciutat d’Espanya, i una de les primeres d’Europa, per les quals circulen trens d’aquestes característiques. El model utilitzat per FGV, els trens-TRAM monotensión, ha estat exportat a Mallorca per on circularan sis composicions similars a les d’Alacant, fabricades per Vossloh amb un voltatge adaptat a la catenària de la xarxa balear.
 
Davant l’engegada de la futura línia entre les localitats de Manacor i Artá, prevista per a 2011, els tècnics de SFM han volgut visitar Alacant per a intercanviar experiències amb els seus col·legues de FGV i anar coneixent les característiques dels trens que aviat circularan per la seva xarxa.
 
El tren-TRAM de FGV Alacant és un vehicle articulat lleuger que funciona com tren de rodalia en l’àmbit metropolità i com tramvia en l’àmbit urbà. Per les seves característiques, aquests trens mixts poden moure’s per la ciutat perquè té capacitat de desplaçar-se per vies amb ràdios de corba tancats, desnivells variats i, a més, tenen una alta energia de frenat i acceleració.
 
El seu avantatge és que també presenten temps de viatge molt competitius en trajectes interurbans, sense necessitat que els usuaris realitzin trasbordo, pel que poden considerar-se una opció perfecta per a donar resposta a les noves necessitats de mobilitat.
 
Conducció a bord del tren-TRAM
 
Els tècnics de SFM han realitzat un recorregut general pels tallers del Campello en els quals es realitza el manteniment i posada a punt dels trens. Posteriorment, el grup s’ha dividit i, mentre el responsable de maquinistes ha realitzat un recorregut per la línia regular fins a Benidorm per a conèixer com resulta la conducció del tren-TRAM, la resta del grup ha continuat el recorregut per tallers per a analitzar les peculiaritats tècniques i mecàniques d’aquestes modernes unitats.
 
Aquesta és la quarta visita d’una delegació balear que rep FGV Alacant en els últims mesos. Anteriorment van estar a Alacant representants de la Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori, responsables dels ajuntaments de les localitats mallorquines per les quals passarà la línia en execució i responsables tant veïnals com dels grups polítics de Manacor, així com els responsables del projecte i altres tècnics de SFM.
 
Així mateix, en el que va d’any el TRAM d’Alacant ha rebut la visita de diferents delegacions polítiques o d’empreses d’explotació i desenvolupament ferroviari que han pres el model de FGV Alacant com referència. Entre elles, cap citar una delegació dels Països Baixos integrada per responsables del govern de la regió de South Holland i una delegació de l’empresa britànica Northern Rail interessades també pels trens-TRAM/ o, més recentment, una delegació de la Societat Concessionària Tramvia de Múrcia interessada per la maquinària i organització dels tallers de manteniment del Campello.

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...