Data
05 de March de 2016

Tècnics i maquinistes de FGV es desplacen a Brasil per a formar als conductors del tramvia de Santos

Tècnics i maquinistes de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) s’han desplaçat a Brasil per a formar als conductors del tramvia de Santos, que s’inaugurarà de forma parcial al gener de l’any que ve. La formació on line dels primers 12 conductors va començar el passat dia 17 i la presencial, que durarà un mes, s’ha iniciat esta setmana, en concret el dia 25.

FGV ha firmat un contracte amb BRMobiladade, empresa que gestiona diferents servicis de transport per a l’Empresa Metropolitana de Transports Urbans de Sao Paulo (EMTU),  que serà la responsable de l’operació del tramvia en Santos i la seua  posada en marxa prèvia. L’acord s’ha subscrit per un període de 22 mesos i els ingressos previstos per a l’empresa pública de la Generalitat són d’1,2 milions d’euros per la seua labor de formació, assessorament i consultoria.

L’empresa autonòmica aportarà la seua experiència en la gestió tramviària per al disseny de l’operació i manteniment de la nova explotació que començarà el seu camí amb nou estacions i 6,7 quilòmetres de longitud, ampliable posteriorment.

El personal de FGV durà a terme un curs de formació, tant de teòric com pràctic, de 215 hores de duració als primers 12 conductors d’una plantilla de 72 que també rebrà l’aprenentatge corresponent, segons la xarxa del tramvia es vaja ampliant en el temps. A més, també es formarà els líders d’equip (tècnics de línia) i reguladors de tramvia.

Així mateix, FGV supervisarà la posada en marxa parcial del tramvia, amb l’assessorament necessari quan ja estiga en servici i l’ajuda a la gestió en el manteniment.

La ciutat de Santos acull el major port de Brasil i d’Amèrica Llatina i és la capital simbòlica de Sao Paulo. La ciutat i la seua àrea d’influència compten amb una població pròxima al milió d’habitants i ara ha començat a implantar una xarxa tramviària, amb la finalitat de reorganitzar la mobilitat de la ciutat.

Servicis contractats per BRMobilidade

Junt amb la labor d’assessorament i formació, el contracte contempla la cessió i transferència dels coneixements i tecnologia propis de FGV necessaris per a l’explotació de la xarxa tramviària de Santos.

Els servicis contractats contemplen l’elaboració dels manuals i del Pla d’Operacions; l’establiment d’un Sistema de Gestió de  la Seguretat (SGS), la definició de l’organització i estructura per al manteniment de les instal•lacions, amb el seu corresponent Pla de Manteniment.

Entre les distintes fases que contempla el contracte FGV es compromet a formar a 72 maquinistes, 7 tècnics intermedis i 8 reguladors. El pla proposat inclou formació amb un simulador, on el conductor disposa de tots els elements i instruments de conducció.

FGV, gràcies a l’experiència acumulada des de fa més de 25 anys en la gestió de línies urbanes i interurbanes ferroviàries, està col•laborant també junt amb altres empreses valencianes en projectes de gestió i implantació de nous servicis de transport ferroviari, activitats que suposen uns ingressos addicionals a la labor pròpia de l’empresa.

En el cas concret de Santos, els tramvies que circularan en la xarxa tramviària de Santos estan sent fabricats per Vossloh en la seua planta d’Albuixech. Són vehicles bidireccionals, de 44 metres de llarg cada un i amb capacitat per a 400 passatgers i per a circular a una velocitat de 70 quilòmetres per hora.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...