Data
27 de July de 2010

TRAM amplia la seva oferta de viatges culturals i d’oci dirigits als majors de la ciutat d’Alacant

  
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) amplia aquest any l’oferta de viatges culturals organitzats al costat de la Regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament d’Alacant dirigits als usuaris dels centres de la Tercera Edat del municipi. Aquesta proposta lúdic-educativa de TRAM Metropolità d’Alacant arribarà a tots els centres i a més de 1.300 persones.
 
Els majors de la ciutat d’Alacant podran beneficiar-se, entre els mesos d’abril i octubre, de les excursions que recorren el litoral nord de la província organitzades per FGV i l’Ajuntament. Aquest és el vuitè any en el qual s’engega aquesta iniciativa que permet als participants gaudir gratuïtament d’un dia replet d’activitats.
 
 
 
El programa, l’objectiu principal del qual és fomentar la convivència entre el col·lectiu de majors d’Alacant, permet als pensionistes i jubilats conèixer el servei que presta FGV i les seves diferents línies, alhora que arriben a una destinació en el qual realitzar alguna activitat d’oci o cultura.
 
 
 
Durant aquestes excursions, acompanyats per personal de FGV, els pensionistes coneixen amb el TRAM el Museu de la Xocolata de La Vila, la fàbrica de guitarres de Gata, el centre històric de municipis com Altea, Benidorm o Denia, així com el Mueso Arqueològic Provincial (MARQ), L’Illeta/ dels Banyets, El Tossal de Manises o els parcs d’oci Terra Natura, Terra Mítica i Mundomar.
 
 
 
Nova excursió a Teulada
 
 
 
Aquest any, TRAM incorpora una nova excursió a totes aquestes propostes, el viatge fins a Teulada per a realitzar un recorregut guiat per aquest municipi que, en 2010, celebra el VI centenari de la visita de San Vicente Ferrer a la localitat, una estada durant la qual s’atribuïxen al sant diferents miracles.
 
 
 
Teulada serà precisament la destinació del primer grup d’alacantins de la tercera edat que realitzin aquest any un itinerari amb FGV. L’excursió està prevista per al 28 d’abril, amb sortida des de Mercat, i en ella participaran 86 pensionistes del Centre de Majors Pla-Carolinas. Encara que l’habitual és que els grups estiguin composts per unes 45 persones, en aquesta ocasió el grup duplica el nombre de participants pel que haurà d’habilitar-se un tren especial per a aquests veïns.
 
 
 
També per a aquesta setmana s’han programat altres dues excursions, una per al 30 d’abril, dia que 43 veïns de San Blas viatjaran fins a Gata, on visitaran una fàbrica de guitarres; i altra per al 1 de maig, jornada en la qual un grup de San Gabriel arribarà en TRAM fins a Benidorm per a recórrer el seu casc històric i turístic. Tots ells comprovaran directament els avantatges d’aquest mitjà de transport.
 
 
Totes les persones interessades a participar en alguna d’aquestes excursions en TRAM poden dirigir-se a qualsevol dels centres per a la Tercera Edat de gestió municipal de la ciutat d’Alacant. Allí els informaran de les pròximes sortides i de la disponibilitat de places en cadascuna d’aquestes excursions. En total, aquest any està previst el trasllat de 33 grups, sis més que en 2009.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...