Data
01 de August de 2011

TRAM anima a usar el transport públic per a disfrutar dels Moros i Cristians de La Vila Joisosa

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) anima als alacantins i turistes que estos dies es troben en la Costa Blanca a utilitzar el transport públic per a conéixer i disfrutar més i millor de les festes de Moros i Cristians de la Vila Joiosa.

La localitat vilera ha programat diferents actes i celebracions del 24 al 31 de juliol, entre elles l’espectacular desembarcament moro que se celebrarà el dijous 28 de juliol, a partir de les 4:45 hores de la matinada i que els clients del TRAM Metropolità d’Alacant podran acudir a veure sense necessitat d’utilitzar el seu cotxe particular gràcies als servicis del Tramnochador que funcionen eixa nit.

El TRAM és el millor mitjà de transport per a acudir a esta cita i divertir-se sense que el cansament, l’alcohol o les grans aglomeracions suposen un problema a l’hora de desplaçar-se.

Els trenes-TRAM de la Línia 1 arriben cada 30 minuts a l’estació de Creueta –Ubicada en el centre del municipi de La Vila- així com a l’estació de La Vila Joiosa, procedents de l’estació de Luceros en el centre d’Alacant o de Benidorm.

El servici regular de la Línia 1 (Luceros -Benidorm) connecta diàriament el centre d’Alacant amb la Vila des de les 05:41 hores a les 21:41. Els trens tarden menys d’una hora a realitzar este recorregut.

En sentit contrari, el primer tren-TRAM part des de l’estació de Creueta en La Vila cap a Luceros a les 6:51 h i l’últim a les 22:21 hores.

D’altra banda, els enllaços amb Benidorm amb Benidorm tenen la mateixa freqüència -30 minuts- encara que el temps emprat a realitzar el trajecte entre Creueta i la capital turística de la Costa Blanca és només d’uns quinze minuts. Els trens ixen de Benidorm entre les 6:35 h i les 22:35 h, i de Creueta en sentit invers des de les 6:15 h a les 22:37 h.

Trens nocturns des de Luceros i Benidorm
A més, dos trenes-TRAM nocturns circulen per la Línia 1 entre l’estació de Luceros i Benidorm les nits dels dijous, divendres i dissabtes d’estiu amb eixida a les 23:19h i a l’1:19 hores des del centre de la capital.

En sentit invers, FGV ha habilitat altres dos composicions amb eixida de Benidorm a l’1:13h i a les 3:13 hores. Totes elles tenen parada en les estacions de La Vila pel que faciliten l’arribada i retirada dels que vullguen viure estes festes populars.

Els Moros i Cristians de La Vila són un interessant atractiu turístic i oferixen cada any un dels espectacles més cridaners i espectaculars de la tradició alacantina Entre la programació de festejos destaquen, entre altres coses, les desfilades d’ambaixades, els cercaviles de bandes de música, els espectacles pirotècnics o els concursos de paelles.

En TRAM fins al Desembarcament Moro
Un dels dies més grans de la festa és el de l’esmentat desembarcament moro que tindrà lloc el 28 de juliol, a partir de les 4:45 hores de la matinada, i en el que les hordes de sarraïns arriben al municipi des del mar i inicien una lluita cos a cos amb els cristians en la platja, en la que ambdós bàndols lluiten per quedar-se amb el castell.

L’objectiu de FGV és promoure l’ús del TRAM entre els alacantins i turistes que volen assistir o conéixer les festes de la província d’Alacant i reduir així els desplaçaments nocturns per carretera generalitzant l’ús Tramnochador.

Tramnochador cada cap de setmana
El TRAM Metropolità d’Alacant, va iniciar el passat 30 de juny el servici especial del Tramnochador, i ho mantindrà fins al 3 de setembre operatiu durant totes les nits de dijous, divendres i dissabte.

Per primera vegada, este estiu FGV obrirà les tres estacions subterrànies de MARQ, Mercat i Luceros en les nits estivals per a atendre millor les necessitats dels usuaris del Tramnochador.

El Tramnochador funciona entre Luceros i les localitats d’El El Campello (L-3), Benidorm (L-1) o platja de Sant Joan (L-4) amb parada en les diferents estacions i baixadors d’estos trajectes.

Concretament, els tramvies de la L-4 (Luceros -Pl. La Corunya) circulen en ambdós sentits amb freqüències d’entre 30 i 60 minuts, entre les 23:00 hores i les 6:00h aproximadament, fins al restabliment de la línia regular del matí.

Els tramvies de la L-3 (Luceros -El El Campello) tenen la mateixa freqüència i també dóna servici durant tota la nit fins que es reinicie el servici regular. D’altra banda, dos trenes-TRAM nocturns cobrixen el trajecte entre Luceros i Benidorm i en sentit invers.

Per a consultar els horaris FGV posa al servici dels seus usuaris la web www.tramalicante.S’i el telèfon d’atenció al client 900 72 04 72. A més hi ha informació detallada del pas de totes les circulacions en les parades i trens de la xarxa TRAM.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...