Data
23 de January de 2021

TRAM d’ Alacant reforça els treballs de neteja dels tramvies en circulació

TRAM d’ Alacant ha iniciat el reforç de la neteja de tramvies amb la desinfecció de les unitats en circulació, durant el recorregut d’aquests, en els trams més utilitzats. 
 
L’actuació, que es dut a terme en barres d’agarre, manetas, polsadors, dispensadors de gel i papereres, es realitza en les denominades hores barre, les de menor nombre de viatgers. En TRAM d’ Alacant l’horari és de 9.30 a 13.30 hores i de 15.30 a 18.30 hores. Aquests horaris s’han triat amb la finalitat de poder dur a terme aquesta labor sense obstaculitzar als viatgers d’hores punta, les de major volum de desplaçaments. 
 
La iniciativa és complementària a la neteja manual que es realitza en els tallers de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) en jornada nocturna perquè tots els dies els trens i tramvies que comencen el servei isquen desinfectats de les instal·lacions de l’empresa pública.
 
A més, també s’està realitzant neteges i desinfeccions en les estacions terminals de les línies de TRAM d’ Alacant en Luceros i Benidorm, de manera que durant el dia els trens i tramvies també són desinfectats en l’interval de finalització i inici dels seus corresponents trajectes.
 
Portes del tramvia
 
D’altra banda, la Generalitat ha adoptat una mesura més per a previndre el COVID-19 en el transport públic. En aquesta ocasió es tracta de l’obertura automàtica de les portes dels tramvies i unitats duals del TRAM d’ Alacant, per a reduir al mínim el contacte que els viatgers puguen tindre amb els elements del material rodant, com poden ser els polsadors d’obertura de les portes.
 
Aquesta actuació es realitzarà sempre que s’efectue parada i no afecta al concepte de “parada facultativa” ni modifica el procediment de sol·licitud de parada des de dins del tramvia.
 
Aquestes mesures se sumen a les nombroses ja adoptades per l’empresa pública per a garantir al màxim possible un transport segur, com l’obligatorietat de l’ús de la màscara i la seua venda en màquines automàtiques de “vending”, la dispensació de gels hidroalcohòlics i la senyalització específica per al manteniment de la distància interpersonal.
 

A més s’aplica un sistema de control d’aforament, l’ús de les targetes de crèdit, la reorganització del servei, el reforç de la neteja en el material mòbil i instal·lacions, les anàlisis de presència del coronavirus, les campanyes informatives i els reforços en la vigilància de la seguretat. 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...