Data
26 de June de 2010

TRAM d’Alacant canvia la ubicació del baixador del *Ventorrillo a causa de les obres de millora de la Línia 9

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana – TRAM Metropolità d’Alacant ha canviat des de la passada matinada la ubicació del baixador del Ventorrillo, situat entre les desocupades de L´Alfàs del Pi i Altea de la Línia 9. El canvi realitzat avui, dijous 25 de març, es deu a les obres de modernització i electrificación del traçat de la via de FGV entre Benidorm i Altea.

El nou emplaçament del baixador del Ventorrillo està en l’encreuament amb la carretera de connexió del Albir i la població de Alfàs del Pi. Es tracta d’un punt de millor comunicació i major accessibilitat per a la població resident en la zona que, a més, s’enclava en un àrea pendent de desenvolupament que dotarà a aquest sector d’un aparcament en les seves proximitats.
 
La Conselleria d’Infraestructures i Transport, a través del seu Ens Gestor (GTP), escomet actualment les obres de renovació d’aquesta via per a procedir posteriorment a la seva electrificación, el que permetrà prosseguir l’expansió de les localitats connectades a través de trens-TRAM.
 
Les característiques tècniques d’aquest tram conformen una infraestructura de via moderna, acord a les exigències d’explotació que va a requerir el Tramvia de La Marina, garantint els paràmetres de confort i velocitat previstos per al mateix.
 
Des d’avui, 25 de març, s’ha posat en servei un nou tram de via 3.200 metres entre les estacions de L´Alfàs del Pi i Altea. Amb això, ja es completa la renovació de 7 quilòmetres de traçat, és a dir, gairebé la totalitat de la zona d’actuació.
 
El desenvolupament complet de la intervenció continuarà, una vegada retirada la via antiga, fins a habilitar la plataforma necessària per a allotjar la doble via que permeti desenvolupar posteriorment les freqüències de servei previstes per al TRAM, una vegada que hagi estat totalment implantat.
 
Infraestructures està portant a terme les obres necessàries per a permetre que la xarxa TRAM, que en l’actualitat comunica el centre d’Alacant amb Benidorm, arribin també fins a Altea, millorant substancialment les comunicacions entre ambdues poblacions, a través d’un sistema de transport públic eficaç, ràpid, còmode, segur i, sobretot, sostenible.
 
La línia actual, que està sent renovada, és una antiga explotació ferroviària sense electrificar per on circula el tradicional “trenet”, de tracció diésel. Els moderns trens-TRAM, no obstant això, són vehicles d’avantguarda tecnològica, híbrids entre un tramvia i un tren de rodalia elèctric, capaços de desenvolupar velocitats de fins a 100 km per hora en recorreguts interurbans. Per tant, l’escenari futur d’explotació de la línia, amb aquest nou material mòbil, requereix l’adopció d’una sèrie de mesures que garanteixin la seguretat i confort dels viatgers, i permeti la circulació dels elèctrics trens-TRAM.
 
Aquestes obres estan consistint en la renovació dels carrils i l’execució d’una nova plataforma, que millora el traçat en planta, i que està preparada per a albergar via doble. També està previst incorporar la infraestructura necessària per a la electrificación completa de la línia. Les obres renovació i electrificación de la línia entre Benidorm i Altea afecten a un tram de 8,9 quilòmetres, i conten amb una inversió propera als 18 milions d’euros.
 
En l’àrea d’influència del Tramvia de la Marina existeix actualment una població mitja, al llarg de l’any, de 251.946 persones. El 62 per cent són residents i el 38, turistes. Segons els estudis de demanda realitzats per FGV, s’estima que, al 2012, hagi una demanda potencial de 348.648 persones, i que el tramvia realitzarà 5,365 milions de viatges a l’any.

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...