Data
11 de June de 2011

TRAM d’Alacant duplica els seus clients en els primers carnavales amb servei fins a l’estació d’Estels

El TRAM Metropolità d’Alacant va duplicar pràcticament el nombre de viatgers registrat el dissabte de carnaval respecte a la mateixa festivitat de 2010. Aquest és el primer any que el TRAM oferix servei fins a Estels durant els carnavales, després de la inauguració d’aquesta estació el passat mes de juny, i també el primer que la Línia 4 que recorre la Platja de San Juan arriba directa al cor d’Alacant.
 
Concretament, l’increment de viatgers del TRAM registrat entre les 18:00 del 5 de març i les 9:00 del diumenge 6 de març va anar d’un 88,47 per cent respecte a les mateixes hores del 13 i 14 de febrer de 2010, cap de setmana de carnaval del passat any.
 
L’augment de passatgers respecte als dies 26 i 27 de febrer de 2011 -el cap de setmana anterior a carnaval- també és significatiu i es xifra en un 23 per cent.
 
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va reforçar la capacitat d’alguns tramvies i va ampliar l’horari de servei el passat cap de setmana entre les estacions d’Estels i El Campello amb motiu de les festes de Carnaval. La Conselleria d’Infraestructures i Transport pretenia d’aquesta forma facilitar als seus usuaris l’ús del transport públic perquè assistissin a les revetlles i cercaviles organitzades en el centre d’Alacant sense necessitat d’agafar el cotxe.
 
El TRAM recorda sempre als alacantins que la millor forma de desplaçar-se sense problemes d’embusos ni aparcament és utilitzar el transport públic, especialment el tramvia, molt més en dies assenyalats com carnaval, Setmana Santa i Fogueres en els quals algunes dels carrers del centre romanen tancades al pas de vehicles.
 
D’aquesta forma, els usuaris dels serveis de FGV arriben a la seva destinació amb puntualitat, sense presses, embusos, ni problemes d’aparcament i poden divertir-se sense por de que l’alcohol i la conducció representin un problema per a ells o la resta de ciutadans. TRAM és, a més, un mitjà de transport còmode, sostenible i totalment accessible.
 
3.299 viatgers més
 
En total, la matinada del dissabte es van registrar 3.299 viatgers més que en la mateixa nit de 2010. És a dir, el TRAM va transportar entre les 18:00 i les 9:00 a 7.028 usuaris enfront dels 3.729 transportats en la festivitat de 2010.
 
L’increment de viatgers respecte a la matinada del dissabte al diumenge del cap de setmana immediatament anterior -26 i 27 de febrer de 2011- va anar de 1.309 passatgers.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...