Data
21 de July de 2011

TRAM d’Alacant i CAM promocionen la lectura amb un lliurament de llibres i flors en l’estació d’Estels

entrega de libros en luceros

 
TRAM Metropolità d’Alacant i Caixa mediterrani s’han avançat uns dies a la celebració del Dia del Llibre i han animat a la lectura amb un lliurament massiu d’exemplars i flors en l’estació d’Estels. Durant tota el matí, milers d’usuaris de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i veïns d’Alacant s’han acostat a la cèntrica estació per a rebre el seu obsequi i gaudir del recital de literatura i música organitzat per ambdues entitats.
 
 
 
Entre les 9:00 i les 15:00 hores CAM i TRAM han repartit llibres i flors en l’estació. Els llibres lliurats eren principalment exemplars de l’El Quixot de La Manxa, així com bibliografia editada per Caixa Mediterrani durant els últims anys, principalment les recopilacions dels guanyadors dels concursos literaris de CAM, el de Contes Gabriel Miró i el de novel·la curta Gabriel Sijé.
 
 
 
A més, s’han repartit marcapáginas dels catorze artistes i intel·lectuals que donaron els seus llegats al Centre de Llegats CAM, entre ells Óscar Esplá, Gabriel Miró, Azorín o Figueres Pacheco, entre uns altres.
 
A més, de rebre un llibre i un clavell, l’estació d’Estels ha acollit el recital literari “L’art de la música i les paraules” a càrrec de Manuela Amat, que va estar acompanyada pel professor de violoncello Francisco Avillar. Sobre la base musical, Amat ha recitat fragments d’obres de Miguel Hernández, José Martínez Ruiz “Azorín, Gabriel Miró i Antonio Machado.
 
 
 
TRAM amb la cultura
 
 
 
Les instal·lacions de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana acullen habitualment representacions, actes i propostes amb les quals l’empresa pretén dur la cultura, l’art o la música als seus viatgers i fomentar l’ús d’aquest transport públic amb propostes d’oci obertes a tots els veïns.
 
 
 
L’estació d’Estels inaugurada fa aproximadament nou mesos s’ha convertit en aquest temps en la més transitada de tota la xarxa TRAM ja que connecta Benidorm, La Vila, El Campello i la Platja de San Juan directament amb el cor de la capital alacantina.
 
 
 
Más de 2.000 viatgers entren diàriament a la xarxa TRAM per l’estació d’Estels; la xifra de trànsit de persones és molt major si contem els passatgers que es baixen aquí o els quals utilitzen el pas subterrani per a creuar la cèntrica plaça.
 
 
 
A més, l’estació té sortida al Passeig de Federico Soto en el qual aquest any s’han situat les casetas dels llibreters alacantins que participen en la Fira del Llibre.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...