Data
11 de August de 2016

TRAM d’Alacant inicia el dijous les proves amb maquinistes en el tram Altea-Calp de la Línia 9

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) iniciarà dijous que ve, 12 de maig, les proves amb maquinistes després de finalitzar les obres de renovació de via i condicionament d’infraestructura de la Línia 9 de la xarxa TRAM d’Alacant de FGV entre Altea i Calp. De forma paral·lela, també es duran a terme les verificacions tècniques dels senyals i del Sistema de Protecció Automàtica de Trens (ATP).
 
Una vegada conclosos els treballs d’obra, ja s’han realitzat les primeres proves tècniques, com les de gàlib i resistència de les estructures dels distints ponts del recorregut, com són el de la N-332 a Calp, Mascarat, Moneder i Algar. Ara és el torn dels assajos dels 25 maquinistes habilitats per a circular per la Línia 9 del TRAM (Benidorm-Dénia) en el referit tram entre Altea i Calp per a reconéixer els canvis existents en el traçat –antics passos en trinxeres han passat a ser falsos túnels- i localització de senyals laterals.
 
Al mateix temps, es verificarà el bon funcionament dels dites senyals i la instal·lació de l’ATP, sistema encarregat de garantir la seguretat de les circulacions supervisant en tot moment la velocitat del tren i l’autoritat de moviment en funció de l’aspecte que presente la senyalització lateral de via.
 
Per tot això, i tenint en compte que la circulació de trens en proves serà assídua durant les pròximes setmanes, FGV recorda la prohibició de transitar per la via dels particulars, donat l’evident risc existent amb el pas dels combois.
 
Si les proves obtenen resultats satisfactoris, l’empresa pública espera poder reestablir el servici ferroviari entre Altea i Calp en les pròximes setmanes.
 
Amb motiu d’esta actuació ha sigut necessari interrompre la circulació de trens en el tram afectat, per la qual cosa FGV presta en l’actualitat un servici alternatiu d’autobusos entre les estacions d’Altea i Calp amb parades en zones pròximes als baixadors de  Garganes i Cap Negret i en la pròpia estació d’Olla´d’Altea. El dit servici se suprimirà quan s’inicien les circulacions amb passatgers.
 
Treballs previstos
 

Els treballs es desenrotllen entre els punts quilomètrics 53+225 (Altea) i 64+620 (Calp) de la Línia 9 del TRAM, amb una longitud total d’actuació de 11,395 km, incloent les estacions i baixadors d’Altea, Garganes, Cap Negret, Olla d’Altea i Calp.
 
L’objecte del projecte comprén la renovació integral de la superestructura de via; el condicionament complet de la infraestructura existent i millora d’alguns aspectes com a substitució de taulers, augment de gàlib en túnels, millora de la plataforma, millora del drenatge, mitigació de riscos geològics en talussos de trinxeres i terraplens, millores d’obra civil per a suport de les instal·lacions de senyalització i comunicacions; i les actuacions de condicionament i millora de les estacions.
 
La longitud de la Línia 9 és de 50,8 km en via única sense electrificar, discorrent entre Benidorm i Dénia i donant al seu torn servici als municipis de l’Alfàs del Pi, Altea, Calp, Benissa, Teulada i Gata. Es tracta d’una línia integrada en tot el litoral del nord de la província d’Alacant. En 2015 va transportar 739.349 viatgers.
 
Amb esta actuació, l’empresa pública de transports pretén millorar les condicions de seguretat, afavorir el confort de l’usuari, la durabilitat de la via i la reducció del manteniment de la Línia 9 del TRAM d’Alacant.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...