Data
24 de July de 2015

TRAM d’Alacant oferirà aquest cap de setmana servei alternatiu d’autobús entre Olla d’Altea i Teulada per treballs en la via

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana realitzarà aquest cap de setmana distintes proves de càrrega en horari diürn en els viaductes metàl•lics de Quisi i Mascarat de la Línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM Metropolità d’Alacant, la qual cosa obligarà al tall de via del dissabte 25 d’abril i al diumenge 26 d’abril, entre els baixadors d’Olla d’Altea i Teulada.

Perquè els usuaris puguen desplaçar-se entre les dues estacions, FGV oferirà un servei d’autobús que partirà de les mateixes instal•lacions ferroviàries, a excepció de Benissa, on eixirà de la parada de bus existent en l’avinguda del País Valencià de la localitat. En el cas que els treballs a desenrotllar s’acaben el diumenge al matí, el servei es reestablirà aqueix mateix dia a la vesprada. Els usuaris poden obtindre més informació en la web www.tramdealicante.es i en el telèfon gratuït 900 72 04 72.

FGV va iniciar el 16 d’abril les proves de càrrega, anàlisi i càlcul de reforços per als ponts metàl•lics de la Línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM d’Alacant. Aquesta actuació està inclosa en el Pla de Modernització d’aquesta línia, el pressupost d’inversions del qual ascendix a 50 milions d’euros a executar fins a l’any 2020.

Aquest programa d’actuacions inclou la renovació del material mòbil dièsel actual; la renovació de la infraestructura i la superestructura de via entre Altea i Teulada; i el condicionament i rehabilitació d’estacions i baixadors; la instal•lació de nous sistemes de seguretat ferroviària ATP, de comunicacions i de gestió de tràfics centralitzats.

Els primers treballs de mesurament van començar la setmana passada en el viaducte del riu Algar, als que es van sumar posteriorment els del Barranco d’Aigües, Ferrandet. Aquest cap de setmana es realitzaran les proves en els viaductes de Quisi i Mascarat i, el dilluns i dimarts, es farà el propi amb els de la carretera N332 en Gata de Gorgos. Els treballs es realitzen preferentment durant la nit partisca evitar alteracions en la circulació ferroviària d’aquesta línia, a excepció de les actuacions previstes en el Mascarat i el Quisi.

La Línia Alacant-Dénia, inaugurada entre 1914 i 1915, posseïx el nombre més gran de ponts metàl•lics originals i fent ús de tota la Comunitat Valenciana, amb un total de 17 estructures, i forma un conjunt monumental de primer orde i alt valor patrimonial.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...