Data
15 de September de 2018

TRAM d’Alacant oferirà el 16 de juny servici alternatiu d’autobús entre Olla d’Altea i Calp per treballs en el viaducte del Mascarat

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) suspendrà parcialment el pròxim dia 16 de juny la circulació ferroviària de la Línia 9 del TRAM d’Alacant (Benidorm-Dénia) entre Olla d’Altea i Calp per a poder desenrotllar amb normalitat distints treballs de manteniment en el viaducte del Mascarat.
 
El  pont  sobre  el  Barranco  del  Mascarat, situat  en  el  punt quilomètric  60+974  en  la  Línia  9, és una estructura d’un va isostàtic de 43,20 metres de llum que va ser rehabilitat en 2016, quan es va realitzar una neteja integral en la seua estructura i es va escometre l’eliminació d’òxid i pin-
tura, així com la substitució d’alguns elements estructurals danyats.

L’empresa pública hi ha disposat per a este dia un servici alternatiu d’autobús que cobrisca el trajecte interromput per les obres. D’esta manera, els usuaris de FGV es desplaçaran fins a Olla d’Altea amb tren i seguiran el seu viatge fins a Calp o Dénia amb autobús, pel fet que en l’actualitat l’itinerari entre Calp i Dénia ja es realitza en este mitjà de transport per les obres de modernització de la Línia 9 del TRAM d’Alacant.

El viaducte del Mascarat, ubicat en el terme municipal de Calp, és una espectacular obra d’enginyeria projectada per José Carbonell, inaugurada en 1915 i construïda sota la direcció de José María Serra i Alonso del Real. Des del mateix es pot contemplar el Penyal d’Ifach i deu el seu nom als “emmascarats” que esperaven estratègicament allí a les diligències del camí per a assaltar-les.

De construcció molt costosa, es tracta d’un tallat entre dos masses rocoses de parets llises i verticals, que impedien muntar pels mitjans habituals.

Obres en Teulada
 
Al seu torn, esta nit està previst, per part de FGV, realitzar els treballs de substitució del pont metàl·lic d’esta mateixa línia, situat en el punt quilomètric 183+225 de la carretera N-332, en el terme municipal de Teulada.
 
Les intervencions previstes inclouen la retirada del tauler actual i hissat i col·locació del nou per mitjà d’una grua de gran tonatge. Per al seu hissat és necessari emplaçar la grua en la carretera ja que no es disposa d’espai en cap lateral de la mateixa.
 
Esta actuació es troba emmarcada dins de l’obres de reparació de danys en ponts i viaductes de les Línies 1 i 9 del TRAM d’Alacant que afecta esta infraestructura i altres dos ponts, situats en Gata de Gorgos i La Vila joiosa.  El pressupost conjunt d’estos treballs ascendix a 1.779.282 euros.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...