Data
08 de November de 2012

TRAM d’Alacant oferix grans avantatges als visitants del MARQ, el Tossal i la Illeta dels Banyets

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) vol acostar la cultura als ciutadans i per això ha posat a la venda en les seues estacions del TRAM d’Alacant entrades per a visitar el Museu Arqueològic Provincial i els jaciments de La Illeta dels Banyets i el Tossal de Manises, tres punts neuràlgics de l’oferta turística i d’oci de la ciutat d’Alacant i El El Campello.

Esta col·laboració servix, a més, per a fomentar l’ús del transport públic en els desplaçaments turístics per a visitar alguns dels punts de major interés cultural de la província.
 
FGV concedixen als potencials clients de MARQ una sèrie d’avantatges per a utilitzar el tramvia per a accedir a les distintes instal·lacions de la dita entitat. Els usuaris de TRAM, en qualsevol de les seues estacions, podran aconseguir els bitllets de transport, conjuntament amb entrades combinades de museu.
 
Estos vals servixen per a visitar les tres instal·lacions culturals, Museu Arqueològic Provincial i els jaciments de La Illeta dels Banyets i el Tossal de Manises, i es venen a quatre euros, preu a què se suma 1,50 euros per a aquells usuaris de la zona TAM (des d’Alacant fins al El Campello). Esta opció permet tres desplaçaments en la dita zona, vàlid durant un mes des de la data de la seua adquisició.
 
Per als viatgers fora de la zona TAM, (des del El Campello fins a Dénia), al preu de l’entrada combinada a MARQ se suma el preu del bitllet. En este cas, FGV entrega addicionalment dos bitllets vàlids per a la zona TAM, a fi de possibilitar els desplaçaments entre les distintes instal·lacions del MARQ.
 
FGV facilita l’accés, tant a l’estació de MARQ, situada a escassos metres del museu i en la que tenen parada tant la L-1 com la L-3 i la L4, com a l’estació de Lucentum, per la que passen la L-1, L-3 i L-4, pròxima al Tossal de Manises. Així mateix, la parada de Poble Espanyol (L1) queda a escassos deu minuts a peu del jaciment de La Illeta dels Banyets ubicat junt amb el port d’El El Campello.
 
“El Tresor dels Bàrbars”
 
El TRAM d’Alacant, per la seua proximitat i comoditat, és el mitjà de transport més atractiu per als veïns d’Alacant i els turistes a l’hora d’accedir al MARQ i visitar tant la seua exposició permanent com la mostra temporal “El Tresor dels Bàrbars”, en la que es mostra per primera vegada en el nostre el Tresor de Neupotz.
 
Esta exposició romandrà en el museu fins al pròxim mes d’octubre i es preveu tinga una acceptació tan espectacular com la que va acollir el MARQ l’any passat sobre el ritu funerari egipci, que va propiciar un increment de viatgers en esta estació pròxim al 50 per cent.
 
D’altra banda, el Tossal de Manises és el solar de la ciutat romana de Lucentum, l’antiga Alacant, que es va desenvolupar probablement a partir d’un assentament ibèric. Es localitza en la part superior d’una elevació junt amb el mar en el barri de L’Albufereta i permet conéixer les arrels de l’actual ciutat.
 
Així mateix, la Illeta dels Banyets és una necròpolis prehistòrica ubicada en el terme municipal d’El El Campello, a uns 9 quilòmetres del centre. Es tracta d’una antiga península que va quedar separada de la costa a causa d’un terratrémol i que posteriorment es va tornar a unir a terra per a formar un espigó natural.
 
Els viatgers de TRAM poden beneficiar-se d’estos avantatges comercials en virtut d’un acord aconseguit entre FGV i la Fundació MARQ. Les entrades es venen en les estacions d’Estels, Mercat, MARQ, Porta del Mar, la Marina, El El Campello, Altea i Dénia.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...