Data
14 de March de 2023

TRAM d’Alacant realitza un simulacre de col·lisió d’un tren amb un vehicle en la zona tramviària urbana de Dénia

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha realitzat aquest matí un simulacre d’una col·lisió d’un dels nous trens electrodièsel amb un vehicle en la zona tramviària urbana de la Línia 9 de TRAM d’Alacant a Dénia. 
 
L’objectiu d’aquesta actuació és conéixer la capacitat de resposta interna i externa en cas d’emergència; comprovar els procediments del Pla d’Autoprotecció; la coordinació entre els diferents departaments intervinents d’FGV i la correcta coordinació entre les diferents ajudes externes.
 
Col·lisió
 
La simulació ha consistit en el fet que un tren de la nova sèrie 5.000 (electrodièsel) que realitza el servei de Línia 9 de TRAM d’Alacant entre Dénia i Teulada, en l’encreuament semafòric de la via amb la rotonda situada en l’Avinguda Joan Fuster en confluència amb les Avingudes Juan Chabás i Carrer Túria, es troba a un vehicle envaint el pas del tren. 
 
El maquinista, abans d’arribar a la citada intersecció, es troba el seu semàfor lliure continuant la marxa i en arribar a la intersecció es troba amb la via interceptada pel vehicle i, encara que frena i acciona el fre d’emergència, no pot parar a temps i col·lideix amb el vehicle. 
 
El tren transporta 15 persones, una d’elles amb cadira de rodes. El vehicle objecte de la col·lisió, a més del conductor, porta un acompanyant. Arran de la col·lisió, el maquinista rep també un colp que no li permet moure’s i prémer obertura de portes. El maquinista realitza anomenada al tècnic del Lloc de Comandament i l’informa del que acaba de succeir. Llavors, des del Lloc de Comandament es posa en marxa el protocol establit en el Pla d’Autoprotecció. 
 
Participants
 
En aquest exercici, organitzat per la Unitat de Seguretat i Protecció Civil d’FGV, han participat la Policia Local de Dénia, “112 Comunitat Valenciana”, Bombers del Consorci Provincial d’Alacant, Unitat Adscrita del Cos Nacional de Policia de la Comunitat Valenciana, Policia Nacional de Dénia, Servei d’Emergències Sanitari i vigilants de seguretat.
 
Així mateix, i dins del personal d’FGV, han sigut presents el Cap d’estació de Dénia, maquinista de la unitat 5.000 afectada, Unitat de Supervisió i Intervenció (USI), personal de Vies i Obres, Tallers El Campello, Atenció al client (SIAC), tècnics de Lloc de Comandament, de Línia i de Seguretat, Cap de Línia, de la Unitat de Seguretat i d’Operacions, i vigilants de Seguretat del Lloc de Comandament i de la patrulla itinerant.
 
El simulacre va finalitzar dues hores després del seu inici, amb una primera valoració “positiva” per part de tots els efectius participants a l’espera d’una anàlisi més en profunditat de l’exercici per part de cada departament implicat.
 

La Unitat de Seguretat i Protecció Civil d’FGV organitza periòdicament visites a les instal·lacions i pràctiques de simulació d’incidències en diferents trams de la xarxa, amb l’objectiu que el personal de l’empresa pública i dels organisme implicats en aquesta mena de situacions es familiaritze amb les instal·lacions i equips de seguretat en situacions de suposada emergència. 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...