Data
13 de March de 2020

TRAM d’Alacant realitza un simulacre d’incendi en el túnel de Serra Grossa produït per una explosió en un tren-TRAM

El TRAM d’Alacant ha realitzat esta matinada un simulacre d’incendi en l’interior del túnel de Serra Grossa produït per una explosió en un tren-TRAM de la Línia 1 (Luceros-Benidorm) amb 30 passatgers a bord. 

Com a conseqüència de l’explosió, s’ha simulat un incendi en la unitat, detenint-se per avaria en l’interior del túnel a 245 metres d’una de les eixides d’emergència, en concret la situada a 1.276 metres del baixador de L’Illot i a 960 metres del de Sangueta. 
 
Amb este plantejament, l’exercici organitzat pel departament de Seguretat de FGV té els objectius de conéixer la capacitat de resposta interna i externa en cas d’emergència i comprovar distints aspectes, com els procediments del Pla d’Autoprotecció, la coordinació entre els diferents departaments intervinents de FGV i  la correcta coordinació entre les diverses ajudes externes. 
 
El personal de FGV que ha participat ha estat compost pel maquinista, treballadors i treballadores del Lloc de Comandament (cap, reguladors i tècnics), operador del Telecomandament, tècnic de Línia, responsable i tècnics de Seguretat i personal voluntari de l’empresa pública. 
 
També han participat “1·1·2 Comunitat Valenciana”, el Servei de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS) de l’Ajuntament d’Alacant, les Policia Nacional, Autonòmica i Local, el Servei d’Emergències Sanitari de la Comunitat Valenciana i figurants i col·laboradors de l’Institut d’Educació Secundària Leonardo da Vinci, a més d’operaris de distintes empreses de manteniment i vigilants de seguretat. 
 
El simulacre va obtindre una primera valoració “positiva” per part de tots els efectius participants en este exercici, i serà analitzat en profunditat en els pròxims dies per a traure conclusions. 
 
El departament de Seguretat organitza, periòdicament, visites en les instal·lacions i pràctiques de simulació de distintes incidències en distints trams de la xarxa, en les que participen tant agents de FGV com a membres de les distints entitats que intervenen en un sinistre, amb l’objectiu que es familiaritzen amb les instal·lacions i equips de seguretat en situacions de situacions de suposada emergència.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...