Data
16 de February de 2017

TRAM d’Alacant realitza un simulacre d’un incendi d’un tramvia en túnel entre Mercat i MARQ

Simulacre en el TRAM d'AlacantEl TRAM Metropolità d’Alacant ha realitzat esta matinada un simulacre d’un incendi d’un tramvia en túnel. L’escenificació s’ha produït entre les estacions de Mercat i MARQ.

L’exercici, organitzat pel departament de Seguretat de FGV, té un doble objectiu: comprovar la idoneïtat dels protocols d’actuació del Pla d’Autoprotecció del TRAM i verificar l’eficàcia en la coordinació de tots els col·lectius implicats davant d’una situació de suposada emergència.

Junt amb el personal de FGV, en l’acte han intervingut Bombers; el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat i el Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències, policies locals, autonòmics i nacionals, vigilants de seguretat, el Servici d’Emergència Sanitària i el Departament Tècnic de Protecció Civil i Gestió d’Emergències de l’Ajuntament d’Alacant.

El simulacre ha donat començament a les 24h aproximadament del dia 14, quan el maquinista d’un tramvia que acaba d’eixir de Mercat i es dirigix a Estels, en mitat del trajecte comunica Al Lloc de Comandament del TRAM, que la unitat s’ha frenat, que ha escoltat com una explosió i que observa que ix fum d’un armari en l’interior del tramvia.

Simulacre en el TRAM d'AlacantEl Post de Comandament del TRAM ordena el desallotjament del tramvia i el tall de tensió en catenària. Al seu torn un tramvia que acaba d’eixir d’Estels és detingut pel Post de Comandament de FGV per a evitar que passe junt amb la unitat en què s’ha declarat un incendi, ordenat al seu torn el desallotjament del passatge, al no poder retrocedir a l’haver-se tallat la tensió.

La Direcció de Seguretat organitza, periòdicament, visites a les instal·lacions i pràctiques de simulació de distintes incidències en distints trams de la xarxa, en les que participen tant agents de FGV com a membres de les distints entitats que intervenen en un sinistre, amb l’objectiu que es familiaritzen amb les instal·lacions i equips de seguretat en situacions de situacions de suposada emergència.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...