Data
14 de March de 2018

TRAM d?Alacant realitza un simulacre d’un incendi en una fossa dels tallers d’El Campello

El TRAM d’Alacant ha realitzat un simulacre d’un incendi en una fossa del taller d’El Campello en la secció del material mòbil dièsel provocat per una soldadura que es realitza en una unitat de la sèrie 2.500 de la Línia 9. En el moment del sinistre, se suposa que hi ha treballant en eixa zona un total de cinc operaris: dos en la fossa, altres dos en l’interior de la cabina del tren, i un operari en l’exterior llevant un xicotet grafiti del vidre d’una porta.
 
L’operari que està llevant el grafiti ho realitza amb un producte dissolvent altament inflamable. Arran de l’incendi, els dos operaris que es troben en la fossa es veuen sorpresos pel foc que es propaga sobre el sòl de la fossa a l’existir restes del dissolvent. A partir d’ací se succeïxen els esdeveniments i es posa en marxa el Pla d’Autoprotecció.
 
Amb este plantejament, l’exercici organitzat pel departament de Seguretat de FGV, té els objectius de conéixer la capacitat de resposta interna i externa en cas d’emergència; comprovar els procediments del Pla d’Autoprotecció; conéixer i provar el funcionament dels mitjans del sistema d’emergència amb què està dotat les instal·lacions de Tallers El Campello; i comprovar la correcta coordinació entre les diferents ajudes externes.
 
Junt amb el personal de FGV (factor de Circulació de Tallers Campello, gestor de gràfics, personal de tallers, personal de magatzem, tècnic del Lloc de Comandament, Telecomandament, vigilants de Seguretat del Lloc de Comandament i del Control d’Accessos a Tallers, tècnics de línea, Departament de Seguretat, tècnics de FGV i maquinista reserva de tallers), en l’acte han intervingut Emergències del “112 Comunitat Valenciana”, Bombers del Consorci Provincial d’Alacant, Policia Autonòmica de la Generalitat Valenciana, Policia Local d’El Campello, Guàrdia Civil del Lloc d’El Campello i Guàrdia Civil de Tràfic, Servici d’Emergències Sanitari, vigilants de Seguretat i una trentena d’alumnes de l’Institut Leonardo da Vinci d’Alacant del mòdul del Curs Tècnic de Protecció Civil que han realitzat labors d’observació i avaluació del simulacre.
 
La Direcció de Seguretat organitza, periòdicament, visites a les instal·lacions i pràctiques de simulació de distintes incidències en distints trams de la xarxa, en les que participen tant agents de FGV com a membres de les distints entitats que intervenen en un sinistre, amb l’objectiu que es familiaritzen amb les instal·lacions i equips de seguretat en situacions de situacions de suposada emergència.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...