Data
12 de March de 2015

TRAM d’Alacant realitza un simulacre d’una col•lisió entre un tramvia i un vehicle

El TRAM Metropolità d’Alacant ha realitzat aquesta matinada un simulacre d’una col•lisió entre un tramvia i un vehicle. Desenes de persones han participat en la recreació de l’accident per a l’escenificació de la qual s’ha triat la Línia 4, que unix l’estació d’Estels amb Plaça de La Corunya.

L’exercici, organitzat pel departament de Seguretat de FGV, té un triple objectiu: comprovar la idoneïtat dels protocols d’actuació del Pla d’Autoprotecció del TRAM; facilitar que els membres dels diversos col•lectius implicats es familiaritzen amb les instal•lacions i equipaments de seguretat de la xarxa, i verificar l’eficàcia en la coordinació de tots els col•lectius implicats davant d’una situació de suposada emergència.

Junt amb el personal de FGV, en l’acte han intervingut Bombers; el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat i el Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències, policies locals, autonòmics i nacionals, vigilants de seguretat, el Servei d’Emergència Sanitària i Protecció Civil.

Col•lisió

El simulacre va donar començament cap a la mitjanit, quan un tramvia que es dirigia a Estels, en el semàfor de la rotonda prèvia a la parada d’Holanda, va col•lidir amb un vehicle que s’havia botat el semàfor en roig. Com a conseqüència de l’accident, el conductor del vehicle va quedar atrapat amb ferides de gravetat. En l’interior del tramvia van resultar ferits el maquinista i dos viatgers en haver patit diversos colps a conseqüència del colp.

A partir d’aqueix moment, es van activar els protocols establits per a informar del sinistre i actuar en conseqüència i en coordinació amb la resta d’entitats que presten ajuda i socors en aquest tipus de situacions.

La Direcció de Seguretat organitza, periòdicament, visites a les instal•lacions i pràctiques de simulació d’incendis en distints trams de la xarxa, en les que participen tant agents de FGV com a membres de les distints entitats que intervenen en un sinistre, amb l’objectiu que es familiaritzen amb les instal•lacions i equips de seguretat en situacions de situacions de suposada emergència.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...