Data
15 de February de 2023

TRAM d’Alacant recupera la circulació ferroviària entre Benidorm i Benidorm Intermodal a partir del 16 de febrer

Benidorm
  • Les obres de supressió del pas a nivell de l’avinguda de Beniardà van obligar a interrompre el pas de trens el 16 de gener
  • Les obres de construcció del nou pas inferior per a vehicles continuen segons el que es preveu, però ja sense afectar el servei

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) obrirà a la circulació ferroviària el tram comprés entre l’estació de Benidorm i la parada de Benidorm Intermodal de la Línia 9 del TRAM d’Alacant, a partir del dijous 16 de febrer.

El pas de trens va quedar interromput entre aquestes dues estacions el passat 16 de gener a conseqüència de les obres de supressió del pas a nivell de l’avinguda de Beniardà. Durant aquest període, FGV ha disposat un servei alternatiu d’autobusos per a facilitar el desplaçaments de les persones usuàries.

Aquesta actuació, finançada per la Unió Europea, compta amb un pressupost de 5.287.983,97 euros, IVA inclòs, i comprén la transformació de l’actual passe a nivell del TRAM d’Alacant en un pas a nivell per als vianants, protegit per senyals lluminosos i acústics, i que comptarà amb un pas inferior per a vehicles.

Les obres van començar el mes de setembre passat i FGV treballa amb la finalitat de reduir al màxim el temps d’afecció directa a l’avinguda de Beniardà, passant dels 14 mesos del projecte inicial als 10 mesos programats actualment, amb el que els treballs principals conclouran al juny d’aquest mateix any.

La supressió del pas a nivell de l’avinguda Beniardà permetrà trencar la barrera que suposen les vies per a accedir a la ciutat, tant per als seus veïns i veïnes, com per als molts visitants que rep Benidorm al llarg de l’any.

El nou pas inferior disposarà d’una secció tipus de dos carrils per sentit amb mitjana central, mentre que els itineraris per a ciclistes i vianants es conservaran en la superfície.

Al seu torn, l’actuació es culminarà amb l’execució de carrils de serveis secundaris que permeten l’accés al carrer de l’Estació, a parcel·les privades i a l’aparcament dissuasiu municipal situat al costat de l’estació de Benidorm.

Aquesta obra forma part del conjunt d’actuacions que realitza la Generalitat, a través d’FGV, amb l’objectiu d’eliminar passos a nivell en tota la seua xarxa, ja que constitueixen un dels principals focus de risc, tant per a la circulació ferroviària com per al trànsit rodat i vianants de les xarxes del TRAM d’Alacant i de Metrovalencia.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...