Data
01 de March de 2023

TRAM d´Alacant supera el seu rècord de persones usuàries anual amb el Black Friday, a excepció de Fogueres

Les dues explotacions de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Metrovalencia i TRAM d´Alacant, van batre divendres passat, 25 de novembre, coincidint amb la celebració del Black Friday, els seus respectius rècords de viatgers i viatgeres del present any 2022, a excepció dels dies marcats per les celebracions de Falles i Fogueres, respectivament.

En concret, Metrovalencia va aconseguir en aquesta data la xifra de 289.101 persones usuàries, un 39% més que les 207.970 de la mateixa data del passat any. Aquesta xifra supera fins i tot els desplaçaments del 22 de setembre, Dia Europeu sense Cotxe, quan es van registrar 250.374 viatgers i viatgeres, amb la matisació que, en aqueixa jornada, el transport públic va ser gratuït, per la qual cosa l’assistència al metre i tramvia va ser molt superior a la mitjana d’una jornada normal. 
 
Això sí, no s’ha arribat a les dades que es van registrar en Falles, atés que el 18 de març, vespra de Sant Josep, es van aconseguir els 324.799 clients i clientes.
 
En el cas de TRAM d´Alacant, la mobilitat en aquest dia de compres es va situar en 51.054 persones usuàries, que superen les 39.791 del passat any, un 28% més que en l’anterior Black Friday.
 
Respecte al Dia sense Cotxe, quan es van produir 44.881 moviments, l’increment també és considerable, encara que superat pel de el 24 de juny, dia gran de Fogueres, quan es van produir 81.417 desplaçaments.
 
La directora gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Anaïs Menguzzato, ha destacat que “han sigut milers de persones les que han optat pels serveis de Metrovalencia i TRAM d’Alacant per a realitzar les seues compres en aquesta data, la qual cosa sens dubte és una molt bona notícia” i que “demostra que les mesures adoptades en els últims mesos per part de la Generalitat per a promocionar l’ús del transport públic compten amb un molt bon acolliment per part de la ciutadania”. 
 
Menguzzato ha afegit que, tant Metrovalencia com TRAM, “han aconseguit enguany una positiva evolució de viatgers que té com a resultat anivelles de persones usuàries superiors ja als registrats en 2019, abans de la pandèmia, que no són alienes a les mesures adoptades per la Generalitat per a aconseguir aquest objectiu”.
 
Mesures de la Generalitat
 
La Generalitat ha posat en marxa en el present any diferents mesures per a aconseguir un impuls al transport públic sostenible i reduir la càrrega econòmica negativa de les famílies valencianes.
 
D’aquesta manera, a través de l’Abonament Temporal Jove Gratuït, ofereix servei sense cap cost en els transports de la seua competència als joves de fins a 30 anys, des del 9 d’octubre i fins al 15 de gener de 2023. Aquesta targeta es pot utilitzar en els serveis de transport de Metrovalencia, TRAM d’Alacant, TRAM de Castelló, Metrobús i EMT. 
 
La Generalitat també finança el 50% del transport urbà gratuït dels menors de 30 anys en aquells ajuntaments que se sumen a aquesta actuació de lluita contra la inflació.
 
Aquesta mesura complementa totes les iniciatives d’estalvi en el transport públic posades en marxa per la Generalitat de manera pionera des que va començar l’any per a fomentar la mobilitat sostenible, alleujar les despeses dels i les ciutadanes i combatre els efectes de la inflació.
 
Al llarg d’enguany, la Generalitat ha posat en marxa la targeta SUMA en l’àrea metropolitana de València amb descomptes de fins a un 55%; ha fet efectiva des de juny una simplificació del pla zonal del TRAM d’Alacant que ha permés reduir els preus fins a un 50%; i aplica un descompte addicional d’un 30% des del passat 1 de setembre i fins al 31 de desembre.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...