Data
09 de April de 2023

TRAM d’Alacant va recollir 2.297 objectes perduts en 2022

  • Les persones usuàries perden una mitjana de 6 articles dia, sobretot carteres i moneders, claus i motxilles
  • El protocol d’actuació establit aconsegueix que els amos recuperen el 32,38% dels seus estris, que és immediat si es tracta d’objectes de valor

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va recollir durant l’any passat un total de 2.297 objectes perduts per les persones usuàries de TRAM d’Alacant. Aquestes dades suposen que s’obliden 6 objectes de mitjana al dia i 191 per mes, que són guardats com a mínim un mes en les estacions on es custodien i un altre més en el magatzem d’objectes perduts de l’estació de Luceros. Transcorregut aquest període de temps, i si els seus amos no ho han reclamat, s’entreguen a la Policia Local d’Alacant.

Els objectes que més apareixen als trens i tramvies d’Alacant i la seua àrea metropolitana són, per ordre, carteres i moneders, motxilles, documentació (DNI, passaports, permís de conduir, targeta sanitària…), mòbils, claus, ulleres, bosses, carpetes i paraigües.

Seguint amb la divisió per èpoques, els mesos en què més articles es van extraviar van ser octubre (390), març (335), setembre (326), novembre (318), desembre (309), juny (300), abril (286), maig (285), febrer (285), agost (239), gener (213) i juliol (207).

Gràcies als protocols establits per FGV per a la gestió i custòdia d’objectes perduts, la recuperació per part del seu amo durant el període que està registrat en FGV es xifra en 875, un 31,6%, i el percentatge restant és entregat a la Policia Local d’Alacant o traslladat a un punt verd o de reciclatge, si es tracta d’objectes en evident estat de desgast o deteriorats.

Quant al temps que es tarda a recuperar un article, varia si existeix algun element identificatiu o el client el reclama; si és així, especialment quan es tracta d’un objecte de valor, se sol retirar fins i tot la mateixa jornada de la seua pèrdua.

Objectes sorprenents

A més de la pèrdua d’objectes habituals, com els citats anteriorment, crida l’atenció una sèrie d’articles que costa creure que els usuaris s’obliden, com a bicicletes,, crosses, bastons, ordinadors portàtils, tauletes, maletes, carros de bebé, cascos de moto, necessers, ombrel·les, radiografies, receptes i informes mèdics.

Procediment a seguir

Les estacions ateses amb personal d’FGV són els punts de lliurament i de recollida per part dels usuaris en una primera fase, abans de ser traslladats a la seu central en l’estació de Luceros.

Transcorregut un mes, els objectes són recollits i portats al magatzem d’objectes perduts de l’estació d’Estels per a intentar localitzar a l’amo, donar de baixa per al seu reciclatge segons el seu estat o bé entregar-los a l’Oficina d’Objectes Perduts d’Alacant transcorregut un altre mes.

Els documents oficials (DNI, passaports, etcètera), són entregats a la policia en la major brevetat per a intentar localitzar al seu propietari. Les targetes bancàries són destruïdes a fi de no ser manipulades, evitant riscos innecessaris. La resta d’objectes que permeten localitzar al seu propietari, es realitzen seguiments i xicotetes investigacions per part del personal d’Atenció al Client per a aconseguir entregar-los.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...