Data
04 de May de 2020

TRAM d’Alacant va superar els 65.000 usuaris procedents de l’AVE Madrid-Alicante en 2019

Els usuaris de l’AVE Madrid-Alicante que van viatjar el passat any de manera gratuïta pel TRAM d’Alacant després d’arribar a la capital, va aconseguir la xifra de 65.575, la qual cosa va suposar una mitja diària de 180 viatgers, gràcies a l’acord aconseguit entre Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i Renfe. El dit conveni permet que els viatgers dels trens d’alta velocitat i Llarga Distància puguen utilitzar els servicis del tramvia i tren-TRAM fins a Benidorm.

Els mesos amb major moviment van ser els d’estiu, encapçalant el rànquing juliol, amb 9.164 viatgers; seguit d’agost, amb 8.734 i juny, quan se celebren les festes de les Fogueres, amb 6.838. Després se situen setembre, amb 5.677 usuaris; abril, amb 5.610 i maig, amb 5.200  clients.

Des que es va inaugurar este servici, el 18 de juny de 2013, la xifra total de passatgers supera els 470.000, en concret 471.401 viatgers.

L’objectiu d’este acord és facilitar l’enllaç entre els mitjans de transport que oferix Renfe i el TRAM d’Alacant perquè els viatgers de l’AVE puguen arribar al seu destí combinant ambdós servicis de transport, igual que amb Proximitats. Els títols que habiliten el viatger per a la utilització del servici combinat són els actuals de Renfe, per als trens de Llarga Distància i Alta Velocitat del corredor Madrid-Albacete-Alicante i el Corredor Mediterrani.

Per a la prestació del servici combinat, FGV va instal·lar màquines d’autovenda i canceladoras en les estacions del TRAM d’Alacant que permeten l’emissió i cancel·lació del títol de viatge, bé per mitjà de la lectura del codi de barres del títol de transport emés per Renfe.

Connexió amb Benidorm

L’estació de Luceros del TRAM d’Alacant està situada a uns 300 metres de la de l’AVE, distància que desapareixerà al construir-se una estació intermodal en la que es combinaran ambdós servicis. De moment, s’ha licitat la redacció del projecte de construcció del tram subterrani que unirà les actuals instal·lacions de les dos empreses.

El temps de trajecte entre Luceros i Benidorm és d’1 hora i 12 minuts i la  freqüència de pas és d’un tren cada 30 minuts, des de les 5:41 hores i les 22:11 hores.

Entre Alacant i Benidorm el TRAM compta amb 28 parades o possibles destins per als viatgers de l’AVE, mentres que la connexió amb platja de Sant Joan a través de Línia 4 compta amb 16 parades.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...