Data
12 de May de 2021

TRAM d’Alacant va superar les 23.000 persones usuàries procedents de l’AVE Madrid-Alacant en 2020

Les persones usuàries de l’AVE Madrid-Alacant que van viatjar l’any passat de manera gratuïta pel TRAM d’Alacant, després d’arribar a la capital, va aconseguir la xifra de 23.808 persones usuàries, la qual cosa va suposar una mitjana diària de 65 viatgers i viatgeres, tenint en compte que les restriccions de mobilitat provocades per la pandèmia ha incidit de manera notable en el nombre de desplaçaments entre les dues ciutats.

Aquesta mobilitat s’ha produït gràcies a l’acord aconseguit entre Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i Renfe. Aquest conveni permet que les persones usuàries dels trens d’alta velocitat i Llarga Distància puguen utilitzar els serveis del tramvia i tren-TRAM fins a Benidorm.

Els mesos amb major moviment van ser els de febrer, amb 4.327 viatges, i gener, amb 4.108, precisament els dos anteriors al confinament que es va produir a meitat de març. Li van seguir agost, amb 3.550; juliol, amb 3.290; i setembre, amb 2.536 persones usuàries.

En aquesta classificació se situa posteriorment març, amb 1.777; octubre, amb 1.403; desembre, amb 967; novembre, amb 961; juny, amb 718; maig, amb 118; i, finalment, abril, amb només 53 desplaçaments en el moment de major restricció de mobilitat.

Des que es va inaugurar aquest servei, el 18 de juny de 2013, la xifra total de passatgers i passatgeres quasi aconsegueix el mig milió, en concret 495.209 persones usuàries.

L’objectiu d’aquest acord és facilitar l’enllaç entre els mitjans de transport que ofereix Renfe i el TRAM d’Alacant perquè els viatgers i viatgeres de l’AVE puguen arribar al seu destí combinant tots dos serveis de transport, igual que amb Rodalia. Els títols que habiliten al viatger i viatgera per a la utilització del servei combinat són els actuals de Renfe per als trens de Llarga Distància i Alta Velocitat del corredor Madrid-Albacete-Alacant i el Corredor Mediterrani.

Per a la prestació del servei combinat, FGV va instal·lar màquines d’autovenda i cancel·ladores en les estacions del TRAM d’Alacant que permeten l’emissió i cancel·lació del títol de viatge, bé mitjançant la lectura del codi de barres del títol de transport emés per Renfe.

Connexió amb Benidorm

L’estació de Luceros del TRAM d’ Alacant està situada a uns 300 metres de la de l’AVE, distància que desapareixerà en el futur en construir-se una estació intermodal en la qual es combinaran tots dos serveis. De moment, s’ha adjudicat la redacció del projecte de construcció del tram subterrani que unirà les actuals instal·lacions de les dues empreses.

El temps de trajecte entre Luceros i Benidorm és d’1 hora i 12 minuts i la freqüència de pas és d’un tren cada 30 minuts, des de les 5.41 hores i les 22.11 hores.

Entre Alacant i Benidorm el TRAM compta amb 28 parades o possibles destins per als viatgers de l’AVE, mentre que la connexió amb platja de Sant Joan a través de Línia 4 compta amb 16 parades.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...