Data
11 de November de 2010

TRAM ha transportat a més de dotze milions d’usuaris per L´Alacantí des de la creació de la zona TAM

 
 
 
 
TRAM Metropolità d’Alacant ha transportat a més de dotze milions d’usuaris per la zona de L´Alacantí des de la creació de la tarifa unificada de la zona TAM en l’any 1999. Actualment, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) mou cada dia més de 7.000 viatgers per aquesta comarca.
 
 
 
L’àrea TAM (Transport Metropolità Alacant) es va inaugurar el 15 de gener de 1999 amb un viatge en la línia d’autobusos que cobria el recorregut entre Alacant i Mutxamel. El sistema va suposar la integració de la xarxa d’autobusos interurbans amb els urbans, amb el “trenet” que en aquells dies gestionava FGV així com amb els tramvies que van arribar en proves a Alacant tan sols un mes després.
 
 
 
TAM oferix per tant un servei de transport públic integrat de tramvies i autobusos en els municipis d’Alacant, El Campello, Sant Joan, San Vicente i Mutxamel.
 
 
 
El passat any, TRAM Metropolità d’Alacant va registrar 2.647.722 viatgers en la zona A o TAM, és a dir en les línies de tramvia que circulen entre Alacant i El Campello/Venda Lanuza i la Línia 4 de la Platja de San Juan. A principis d’aquest any el total d’usuaris acumulats des de la creació de la xarxa TAM era de 10.625.420 passatgers.
 
 
 
Entre gener i juny del present any, 1.311.256 usuaris van utilitzar qualsevol de les línies de tramvies del TRAM per a desplaçar-se entre dos punts situats dintre de la zona TAM. Per tant, al juliol de 2010 pot assegurar-se que s’ha superat la xifra de 12 milions de viatgers en la comarca.
 
 
 
Els viatgers de la zona TAM han crescut gradualment en els últims anys i de forma significativa des d’agost de 2003, moment de l’engegada del tramvia entre Alacant i El Campello.
 
 
 
Així, TRAM ha passat de transportar uns 300.000 passatgers anuals en aquesta comarca en 1999, als més de 2.500.000 que el passat any es van moure amb tramvia per la zona TAM.
 
 
 
Avantatges de la zona TAM
 
 
 
La creació d’una xarxa integrada de transport comarcal TAM ha suposat múltiples avantatges per als usuaris. En primer lloc es van unificar les tarifes del transport públic en la zona d’influència i es va establir la possibilitat de realitzar diferents trasbordos en un recorregut sense necessitat d’abonar un segon bitllet sempre que no hagi transcorregut més d’una hora des de la primera cancel·lació.
 
 
 
Más del 10 per cent dels usuaris de TRAM en aquesta zona acaben de baixar d’un autobús i, per tant, es veuen exempts de pagar pel trajecte amb tramvia que els acosta a la seva destinació. Això sí, malgrat això, tenen obligació de passar la targeta per la canceladora del tren o l’estació, que detectarà que realitzen un canvi de transport i no restarà viatges al seu bo.
 
 
 
Una altra dels avantatges de la zona TAM és la possibilitat d’utilitzar diferents bons, vàlids tant en els trens com en els autobusos. Així, el Bo 10 permet comprar 10 viatges per 7,05 euros. A més, els joves poden tenir accés a un Bono Jove -30 viatges per 16,95 euros- i els menors de 16 anys a un Bo Escolar -30 viatges per 14,80 euros-.
 
 
 
El 81 per cent dels viatgers que es desplacen per la zona TAM duu un d’aquests bons. Es tracta de targetes magnètiques recargables amb una vida útil de deu anys.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...