Data
20 de July de 2013

TRAM Metropolità d’Alacant col•labora el diumenge amb el MARQ en la visita guiada al museu i els seus jaciments arqueològics

 

TRAM Metropolità d’Alacant col·labora amb el Museu Arqueològic Provincial d’Alacant (MARQ) en la visita guiada al museu i als seus jaciments arqueològics amb motiu del Dia Internacional dels Monuments i Llocs, que es va celebrar ahir. Aquesta proposta cultural es realitzarà diumenge que ve 21 d’abril, i Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana col·labora oferint als assistents el desplaçament amb tren als diferents llocs inclosos en la visita.
 
El punt de trobada de l’excursió serà en els jardins del MARQ a les 9:45 hores, en les voltants de l’estació del TRAM. Allí, els visitants podran realitzar una visita guiada al museu, en el que accediran a la zona dedicada als ibers i a Roma.
 
A les 11:00 h, el grup es dirigirà a l’estació subterrània de MARQ, on agafaran un tramvia que els portarà fins a la parada de Lucentum. Una vegada allí, la visita continuarà en el Tossal de Manises, el solar de la ciutat romana de Lucentum, l’antiga Alacant. Aquest jaciment arqueològic, declarat Monument Historico-Artístic en 1961, és un dels més importants de la Comunitat Valenciana, i els seus orígens es remunten a finals del segle V o inicis del segle IV abans de Crist.
 
A les 12:40 h, els visitants tornaran a agafar el tramvia per a arribar fins a la parada de Poble Espanyol, en El Campello, des d’on es dirigiran passejant fins al jaciment de la Illeta dels Banyets, un dels més importants d’Alacant. A pesar de la seua reduïda extensió, aquest solar té una enorme rellevància per la seua àmplia seqüència cultural, ja que en ell s’han identificat restes de l’Edat del Bronze, així com materials islàmics que confirmen una ocupació esporàdica durant l’època medieval.
 
La tornada al punt inicial es pot realitzar mitjançant la L-1 del TRAM, agafant de nou un comboi des de la parada de Poble Espanyol.
 
Els interessats a participar en aquesta activitat cultural hauran d’inscriure’s prèviament a través de la pàgina web del MARQ (www.marqalicante.com), ja que les places són limitades.

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...