Data
05 de June de 2016

Treballadors i viatgers de FGV aporten 9,3 milions de taps de plàstic per a finançar projectes solidaris

Els treballadors i viatgers de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) van aportar el passat any 9,3 milions de taps de plàstic, equivalents a 18,6 tones, que han permés finançar diversos projectes solidaris en què participa la Fundació SEUR, a través de la iniciativa “Taps per a una nova vida”.

El plàstic arreplegat en les instal•lacions de Metrovalencia i el TRAM d’Alacant servix per a obtindre fons amb què proporcionar a xiquets sense recursos el tractament mèdic necessari o aparells ortopèdics. La quantitat econòmica que suposen els taps arreplegats en 2015 va ser de 3.731 euros.

La Fundació SEUR, com a part del projecte “Taps per a una nova vida”,  arreplega i transporta gratuïtament els taps de plàstic a una planta de reciclatge i contracta amb ella un preu per tona que la dita fàbrica abona directament a les famílies assignades després de seleccionar, per mitjà d’un comité, els casos atesos.

FGV ha instal•lat els contenidors de cartó en les seues instal•lacions i en distints punts de les seues xarxes de València i Alacant, en especial en les estacions de major tràfic. En concret, es troben a Xàtiva, Colón, Túria, Benimaclet i dos en València Sud, en el cas de Metrovalencia, i Luceros, Mercat, Marq, Benidorm, Dénia, El Campello, les oficines de la Marina i els tallers d’El Campello, en el cas del TRAM Metropolità d’Alacant.

Benefici mediambiental del reciclatge dels taps de plàstic

Junt amb l’obtenció de recursos econòmics, el reciclatge d’estos taps aporta un important benefici mediambiental que, segons càlculs de la fundació SEUR, correspon a la no emissió de 27,9 tones de CO2 a l’atmosfera. Al seu torn, els 9,3 milions de taps llocs en fila ocuparien, segons una estimació, 279 quilòmetres, suficients per a unir els més de 156 quilòmetres de la xarxa de Metrovalencia i els 110 quilòmetres des d’Alacant a Dénia de les línies del TRAM d’Alacant.

FGV i Fundació SEUR

La cessió per part de Metrovalencia i TRAM Metropolità d’Alacant de les instal•lacions per a esta campanya es va tancar, a través d’un acord de col•laboració, i  s’emmarca dins dels objectius de la iniciativa solidària “Línia 0” de FGV, la finalitat de la qual és fomentar la sensibilització i conscienciació social entre els usuaris del suburbà.

Fundació SEUR va nàixer en 2004 per a aglutinar totes les accions referents a millorar les condicions de les societats on està present SEUR. Des de llavors, ha aconseguit posicionar-se com un referent en logística solidària gràcies a la seua col•laboració en la solució de problemes socials per mitjà de la professionalitat i la solidaritat de l’equip SEUR, fomentant un compromís d’ajuda als més necessitats i, en concret, a favor de la infància. Esta entitat ha reconegut la labor solidària de FGV amb l’entrega d’un diploma d’agraïment per col•laborar amb la campanya “Taps per a una nova vida”.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...