Data
15 de March de 2011

Un 45 per cent dels clients del TRAM d’Alacant adquireix el seu títol en les màquines de trens i estacions


Aproximadament un 45 per cent dels usuaris del TRAM Metropolità d’Alacant compra el seu bitllet en les màquines automàtiques situades en els trens i estacions de la xarxa provincial de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) segons una enquesta encarregada per aquesta empresa.
 
Prop del 23 per cent ho fa en les expenedores que hi ha en tots els tramvies i trens-TRAM i el 21 per cent en les de les estacions de la xarxa. En total, l’ús d’aquests canals automàtics de venda de bitllets s’ha incrementat gairebé un 30 per cent respecte al passat any, segons aquest mateix sondeig.
 
Entre altres coses, els usuaris del TRAM recorren a les màquines per la rapidesa, comoditat i facilitats d’ús que oferixen aquestes terminals que permeten el pagament amb targeta de crèdit i la recarrega de qualsevol dels títols de transport digitals que es poden utilitzar en la xarxa de FGV.
 
La tercera opció de compra dels passatgers del TRAM són les taquilles, a les quals acudeix més o menys uneixo de cada quatre viatgers. No obstant això, l’atenció personal en finestreta ha disminuït una mica més del 10 per cent respecte al passat any.
 
Una mica semblant ha ocorregut amb la compra de bitllets als interventors, a bord dels trens, al que menys del 4 per cent dels viatgers diu comprar el seu bitllet. La resta de títols de transport del TRAM s’adquireix per altres vies com en quioscs o estancs.
 
Tipus de bitllet utilitzat
 
Així mateix, els clients de FGV a Alacant utilitzen majoritàriament títols integrats de transport, concretament més del 60 per cent, principalment la targeta Móbilis. Más de la meitat dels passatgers viatja en TRAM amb aquesta passada de transport, vàlid per a tota la xarxa TAM (Transporti Alacant Metropolità).
 
Els usuaris del TRAM que utilitzen targeta Móbilis són més de la meitat del total de passatgers de FGV a Alacant. Els usuaris d’aquesta targeta són, a més, els quals millor valoren el servei del TRAM.
 
D’altra banda, un de cada quatre viatgers utilitza un bitllet senzill per a realitzar els seus desplaçaments, i gairebé un 10 per cent compra un bitllet d’anada i volta i es beneficia dels descomptes previstos per a aquests casos.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...