Data
19 de February de 2012

Un grup de 40 alumnes del col?legi Mora Puchol va visitar les instal?lacions del TRAM d’Alacant

 

 
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va rebre a Alacant la visita de 40 alumnes de 6t de Primària del Col•legi Mora Puchol que van realitzar un entretingut viatge amb tramvia fins als tallers d’El El Campello, que els va permetre descobrir com funciona el TRAM Metropolità d’Alacant.
 
FGV ha représ així la campanya de sensibilització per a promoure l’ús del transport públic entre la població escolar alacantina.
 
Els xicotets van eixir a primera hora de l’estació d’Estels acompanyats pels seus professors i per personal de FGV que els va explicar les normes bàsiques que cal conéixer quan es viatja amb tramvia, les característiques de la xarxa del TRAM i els avantatges que per a la ciutat i el medi ambient suposa el moure’s en transport públic.
 
En l’estació d’El El Campello, els estudiants van pujar a un tranvia especial que els ha portat fins als tallers d’esta localitat en què han vist com es realitza el manteniment i reparacions dels trens. A mitjan matí, tots van mamprendre el viatge de tornada que els va deixar de nou en el centre de la capital.
 
Des de fa diversos anys FGV organitza visites guiades a les seues instal•lacions perquè els alumnes alacantins descobrisquen d’una forma divertida i interessant els avantatges d’utilitzar els servicis del metropolità. Durant el passat curs escolar prop de 2.400 escolars van participar en este programa.
 
El projecte “A descobrir el tranvia” permet als estudiants d’Infantil i Primària realitzar una excursió des d’alguna de les estacions del TRAM fins als tallers o fins a la històrica estació de la Marina en què està ubicat el Post de Comandament.
 
Les visites escolars estan guiades per personal de FGV que mostra als xicotets quin tipus d’energia utilitzen els tramvies, perquè és bo per al medi ambient desplaçar-se en transport públic, com es realitzen les reparacions, neteja o pintura de les composicions i altres curiositats del metropolità. A més, els escolars aprenen quines són les normes bàsiques de comportament i seguretat quan es viatja en un transport públic.
 
La campanya del curs 2011-2012 està oberta a tots els col•legis de qualsevol altra localitat de la província alacantina. En el cas dels centres del municipi d’Alacant, la visita es realitza en coordinació amb la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Alacant com una de les activitats proposades dins de la Guia d’Activitats Escolars que permet la visita guiada dels menors a diferents entitats, empreses i servicis de la localitat.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...