Data
12 de May de 2010

Una delegació de la Societat Concessionària Tramvia de Múrcia visita els tallers de FGV Alacant

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana – TRAM Metropolità d’Alacant ha rebut la visita d’una delegació de la Societat Concessionària Tramvia de Múrcia interessada per conèixer les instal•lacions del Campello en les quals es realitza el manteniment de trens-TRAM i tramvies.

Així, les naus de reparació, manteniment i posada a punt del TRAM serviran de referent per a les instal•lacions que, amb la mateixa funció, es construïxen actualment per a donar servei als tramvies que circulen per la ciutat de Múrcia.
 
Responsables de tallers de FGV Alacant han rebut en els tallers a tres responsables de l’empresa que construïx i explotarà la xarxa tranviaria de Múrcia per a mostrar-los com s’organitzen els treballs de manteniment, quins processos són fonamentals en aquest espai i quines màquines són imprescindibles en un taller d’aquestes característiques.
 
En concret, la delegació estava composta pel director d’Explotació de la Societat Concessionària Tramvia de Múrcia, Pedro Vicente Franco, el cap de Línia de la UTE Operació Tramvia de Múrcia i el responsable de l’equip d’Adreça d’Obra de Tramvia de Múrcia. El major interès d’aquests experts es va centrar en el torn de rodes que FGV utilitza al Campello per a repassar i tornear les rodes dels trens cada 50 o 60.000 quilòmetres. Aquesta maquinària permet que les rodes tinguin sempre el perfil adequat que garanteix en tot moment la seguretat i el confort dels viatgers.
 
Així mateix, en els tallers de FGV del Campello, els experts en transports de Múrcia han recorregut totes les dependències de reparació, rentat, manteniment tècnic i de xapa i pintura creades per a realitzar el seguiment a les unitats de tramvies i tren-TRAM d’Alacant.
 
Els responsables de tallers els han mostrat com funcionen els diferents sistemes de seguretat que tenen les instal•lacions, l’espai reservat per a les proves amb de les composicions o la maquinària especial adquirida per a realitzar amb totes les garanties les labors de posada a punt de les composicions.
 
Després de la visita, la delegació murciana ha expressat el seu agraïment a FGV Alacant per permetre’ls realitzar “un recorregut tan positiu i didàctic pels seus tallers” i van lloar les envejables instal•lacions del Campello tant per les modernes tecnologies que s’utilitzen allí, com per l’organització del treball i l’ampli espai ocupat per a realitzar amb suficient qualitat totes les funcions necessàries.

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...