Data
15 de April de 2012

Una delegació De l’Ens de la Mobilitat de Rosario visita Metrovalencia i el TRAM d’Alacant

 

Delegacion de RosarioUna delegació de la localitat argentina de Rosario, composta pel senador del departament de Santa Fe, Miquel Lifschitz, i tècnics De l’Ens de la Mobilitat de Rosario (EMR), han visitat les xarxes de Metrovalencia i TRAM Metropolità d’Alacant per a conéixer el material mòbil i les instal·lacions de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), ja que pretén construir una malla tramviària en el dit país.

La gerent d’EMR va subscriure amb la directora-gerent de FGV, Marisa Gràcia, un acord de col·laboració que té com a objectiu fomentar la col·laboració i cooperació entre ambdós entitats i desenvolupar actuacions relacionades amb la gestió del projecte de la xarxa de tramvia d’esta ciutat argentina.
 
L’acord establix que FGV està en condicions de col·laborar amb l’EMR en l’elaboració d’estudis, informes i plans relatius al disseny i planificació d’explotacions ferroviàries; formació del personal i aplicació de noves tecnologies; posada en marxa i gestió de l’explotació; i implantació de sistemes de gestió de qualitat i medi ambient.
 
Visita a Metrovalencia i el TRAM d’Alacant
           
En la jornada, han visitat les instal·lacions en València Sud, seu de FGV, on han conegut les característiques de la xarxa de Metrovalencia i la gestió que es realitza de la circulació des del Post de Comandament. A continuació han viatjat fins a l’estació de Benidorm per a agafar el tren-TRAM fins als tallers d’El El Campello. Posteriorment, han fet el propi amb un tramvia per a dirigir-se al centre d’Alacant, a l’estació de Luceros.
 
L’ens de la Mobilitat de Rosario (EMR) ha projectat com a part del Pla de Mobilitat la construcció d’una xarxa tranviària que naix amb la idea d’aprofitar la infraestructura ferroviària existent i oferir un transport públic massiu que servisca com a alternativa al vehicle privat.
           
Per les característiques urbanes i demogràfiques de Rosario el desenvolupament del seu sistema tramviari seguix unes pautes semblants a les portades seguides a València i Alacant, d’ací, el seu interés a conéixer el funcionament i gestió dels sistemes tranviaris de la Comunitat Valenciana.
 
La ciutat de Rosario està ubicada en el centreeste d’Argentina, en la província de Santa Fe i és la tercera ciutat més poblada del país, després de Buenos Aires i Còrdova. Segons dades de 2011 compta amb 1.036.286 habitants. Urbs cosmopolita, és el nucli d’una regió de gran importància econòmica, trobant-se en una posició geogràficament estratègica amb relació al Mercosur, gràcies al trànsit fluvial i respecte al transport.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...