Data
15 de July de 2011

Una delegació del metro de Granada acudix a Alacant interessada per les estacions subterrànies del TRAM

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha rebut esta setmana a Alacant la visita d’una delegació de directius de Ferrocarrils de la Junta d’Andalusia, concretament de responsables del desenvolupament del metro lleuger de Granada, interessats per l’arquitectura de les estacions del TRAM Metropolità d’Alacant, especialment de les subterrànies.

Acompanyats pel director de FGV a Alacant, els integrants del grup han recorregut diferents instal·lacions del TRAM, prestant especial atenció a les tres parades soterrades de la xarxa metropolitana i a algun dels baixadors més emblemàtics ubicats en la Línia 4 que recorre la platja de Sant Joan.

Entre els assistents estava el director tècnic de Ferrocarrils de la Junta d’Andalusia, el gerent de Metro Granada, i responsables tant de la direcció d’obra, com de l’empresa constructora d’este projecte que actualment està en desenvolupament i que, com en el cas del metropolità alacantí, combina trams en superfície amb altres subterranis.

Els responsables andalusos han destacat la qualitat i innovació de les modernes instal·lacions alacantines, tant per l’arquitectura dels espais, com pels materials utilitzats. Estes característiques que han fet als tècnics andalusos prendre com a referència el model del TRAM a l’hora de plantejar la futura construcció de les tres estacions subterrànies amb què comptarà el metro de Granada.

El projecte de metro Granada està previst com una xarxa de metro lleuger de 16 quilòmetres -2,5 d’ells soterrats-, que connectarà les localitats d’Albolote, Maracena, Granat i Astràgal.

A més d’estudiar l’arquitectura de les instal·lacions subterrànies del TRAM –MARQ, Mercat i Luceros- i la resolució d’alguns dels baixadors més emblemàtics de la xarxa com els de Sergio Cardell, Sangueta o Av. Holanda, la delegació andalusa ha comprovat l’efectivitat dels sistemes de control de viatgers tant en els accessos amb torns mecànics, com en els trens gràcies a les màquines validadores i expenedores de bitllets.

Així mateix, han visitat el Lloc de Comandament de l’estació de la Marina, des del que es controlen totes les circulacions i la seguretat d’esta infraestructura

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...